Na Kosovu podignuta još jedna optužnica za seksualno nasilje tokom rata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2023, 11:17

Na Kosovu podignuta još jedna optužnica za seksualno nasilje tokom rata

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je drugu po redu optužnicu u odsustvu protiv okrivljenika inicijala Ç.A., koji se tereti za ratne zločine počinjene u periodu od januara do maja  1999. godine na Kosovu. "Optuženi Ç.A. je u vremenskom periodu januar – maj 1999. godine, sarađujući sa grupom kriminalaca (za sada neutvrđenih), organizovano, obučen u policijsku paravojnu uniformu, počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju Specijalnog...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština podigla još jednu optužnicu protiv Srbina za ratni zločin

Izvor: 24sedam.rs, 04.Maj.2023

Srbina terete da je izvršio krivično delo "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“

Nastavak na 24sedam.rs...

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo prvu optužnicu u slučaju „Račak“

Izvor: Danas, 04.Maj.2023

Specijalno tužilaštvo Kosova danas je podiglo prvu optužnicu u slučaju "Račak" i na osnovu prikupljenih dokaza i iskaza tereti Č.A. za "zločin protiv civilnog stanovništva“, objavila je RTK.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.