Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2020, 12:12

Na Kosovu još 95 novoobolelih od koronavirusa

PRIŠTINA

Na Kosovu je registrovano još 95 novoobolelih od Kovida-19, dok su 63 pacijenta oporavljena, saopšteno je večeras iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini.

Prema izveštaju Instituta, u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju RT-PCR metodom, danas je testirano ukupno 311 uzoraka uzetih sa Klinike za infektivne bolesti i sa terena, od čega je 95 uzoraka pozitivno na Kovid-19, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 2.363 osobe.

Novooboleli >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << po opštinama: Peć (18), Vitina (16), Prizren (15), Priština (15), Mamuša (8), Gnjilane (8), Đakovica (3), Istok (2), Lipljan (2), Južna Mitrovica (2) i po jedan slučaj u opštinama Kosovo Polje, Klokot, Mališevo, Obilić, Orahovac i Vučitrn.

Od 8. februara do danas, testirana su 22.444 uzorka sumnjiva na virus SARS-CoV-2.

Od početka epidemije, na Kosovu su ukupno zaražena 2.363 lica.

(RTK, RTK2)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.