Na Kosovu i Metohiji počela isplata zarade građanima koji su napustili prištinske institucije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022, 18:41

Na Kosovu i Metohiji počela isplata zarade građanima koji su napustili prištinske institucije

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas je počela isplata zarada svim građanima koji su nakon 5. novembra napustili prištinske institucije severno od Ibra, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako se navodi, reč je o zaradama koje će biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.

"Na ovaj način u potpunosti se realizuje obećanje koje je dao predsednik Aleksandar Vučić da će svima koji su početkom novembra napustili prištinske institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na severu KiM, država Srbija pomoći", saopštila je Kancelarija za KiM.

Građani koji su napustili prištinske institucije na severu KiM potpisali su 17. novembra ugovore sa državom Srbijom preko Kancelarije za KiM i od danas mogu da podignu svoja prva sredstva zarade, koja se već nalaze na njihovim privatnim bankarskim računima.

Kao što je Kancelarija za Kosovo i Metohiju navela, svi građani koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, uključujući penziono i zdravstveno osiguranje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Suniog: EU neće moći da angažuje punu izbornu posmatračku misiju na severu KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022

Šef Kancelarije Evropske unije na Kosovu i Metohiji Tomaš Suniog izjavio je danas da EU neće moći da angažuje punu izbornu posmatračku misiju u četiri opštine na severu Kosova, zbog kratkog vremena do njihovog održavanja, prenosi Reporteri...Vanredni izbori za gradonačelnike četiri opštine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.