Na Kosovu i Metohiji gorelo 50 požara, aktivna još četiri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2021, 16:54

Na Kosovu i Metohiji gorelo 50 požara, aktivna još četiri

Na Kosovu i Metohiji su aktivna još četiri požara od 50, koliko ih je bilo krajem prošle nedelje, rekao je za Radio Slobodna Evropa portparol Agencije za upravljanje vanrednim situacijama Nehat Koćinaj.

Prema njegovim rečima, požari su aktivni u regionu Suve Reke, Prizrena, Nacionalnom parku Prokletije i Janjevu, opština Lipljan.

Nekoliko sela na teritoriji opštine Suva Reka, na oko 60 kilometara od Prištine, su već tri dana zahvaćena požarima, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo onlajn.

Gradonačelnik Suve Reke Balji Muharemaj za RSE kaže da je situacija sa požarima trenutno pod kontrolom, ali da se mora pratiti jer su temperature visoke, ima vetra i vatra se odmah širi.

On je rekao da je za sada oštećena samo jedna kuća i poljoprivredno zemljište.

Prethodnih dana su požari, osim u regionu Prizrena, buknuli i u Peći, Gnjilanu i Mitrovici.

Za gašenje požara su angažovani vatrogasci, pripadnici Bezbednosnih snaga Kosova i Policija uz podršku Kfora.

Na Kosovu i Metohiji je 44,7 odsto teritorije prekriveno šumama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.