Na Kosovu i Metohiji 186 novih slučajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2020, 17:51

Na Kosovu i Metohiji 186 novih slučajeva

U poslednja 24 sata na Kosovu je registrovano je 186 novih slučajeva Kovid-19, dok su dve osobe preminule od posledica ovog virusa.

Kako je saopšteno iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova, od poslednjeg preseka stanja na korona virus testirano je 1.049 uzoraka, prenosi RTK2.

Iz Instituta navode da su izlečena 54 pacijenta, tako da ukupan broj oporavljenih iznosi 15.088.

Trenutno su aktivna 2.192 slučaja.

Od početka epidemije, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovu je testirano 87.147 osoba, gde je kod 17.943 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona, a preminule su ukupno 663 osobe.

Ministar zdravlja Armend Zemaj jpozvao građane Kosova da slušaju preporuke struke i poštuju mere koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

On je na svom Fejsbuk profilu naveo da građani moraju da budu disciplinovani kako bi se sačuvalo zdravlje i kako bi institucije mogle da funkcionišu.

"Budimo oprezni i omogućimo da država funkcioniše. Agencije za sprovođenje zakona moraju strogo da vode računa o primeni Zakona za borbu protiv pandemije Kovid-19", naveo je Zemaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.