Na Kosovu danas četiri smrtna slučaja, još 142 pozitivno na koronavirus

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jul.2020, 18:58

Na Kosovu danas četiri smrtna slučaja, još 142 pozitivno na koronavirus

U poslednja 24 sata na Kosovu su otkrivena 142 nova slučaja zaraze koronavirusom.

U Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, PCR metodom testirano je ukupno 485 uzoraka uzetih iz klinika, regionalnih bolnica i praćenjem kontakata ranije zaraženih.

Pozitivnih na koronavirus ima 142 čime je ukupan broj pozitivnih slučajeva do danas 5.887 od 31.541 osoba kod kojih de sumnjalo na zarazu kovidom 19, saopšteno je iz Nacionalnog instituta javnog zdravstva Kosova (NIJZK).
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
U poslednja 24 sata su preminule četiri osobe, čime je ukupan broj preminulih pacijenata 139 i svi oni su pored kovida 19, bolovali i od drugih pratećih hroničnih bolesti.

U istom periodu izlečen je 101 pacijent, ukupan broj do sada izlečenih je 3.069 slučajeva, dok je broj aktivnih slučajeva 2.669.

Najviše pozitivnih slučajeva zabeležno je u Prištini, 47 slučajeva, u opštini Gnjilane 13, dvanaestoro u Mitrovici, po devetoro u Đakovici i Vučitrnu, sedmoro u opštini Glogovac, a u Podujevu je otkriveno šestoro zaraženih.

I u opštine Kosovo Polje je bilo pet slučajeva, u Lipljanu i Vitini po četvoro, po troje u Peći, Prizrenu, Srbici, Orahovcu i Suvoj Reci, u opštinama Dragaš, Kamenica i Obilić po dvoje i po jedan slučaj u opštinama Dečane, Klina, Mališeva, Štimlje i Zvečan.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.