Na Kosovu 250 zaraženih i 52 izlečenih od koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2020, 22:57

Na Kosovu 250 zaraženih i 52 izlečenih od koronavirusa

Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova (NIJZ) saopštio je večeras da su na Kosovu potvrđena 23 nova slučaja zaraze od koronavirusa, dok je 14 izlečeno, čime je ukupan broj zaraženih 250, a izlečenih 52.

Od 23 nova slučaja, 18 slučajeva su iz opštine Uroševac, dva su iz opštine Vitina, i po jedan slučaj iz General Jankovića, Prizrena i Prištine.

"Od 8. februara do 10. aprila 2020, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIJZ RT-PCR metodom testirano >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je ukupno 2.876 uzoraka, a ukupno je 250 pozitivnih testova", navodi se u saopštenju i dodaje da je umrlo sedam osoba koje su imale i druge bolesti.

Od 13. marta 2020. godine, kada su potvrđena prva dva slučaja, NIJZ 24 sata kontinuirano nadgleda sve slučajeve kontakta, kao i kontakte kontakata, obavezujući ih da se samoizoluju i potraže lekarsku pomoć ako imaju simptome.

Do danas je kontaktirano 4.176 slučajeva koji su pod nadzorom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova 23 slučaja virusa korona u južnoj srpskoj pokrajini

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2020

KOSOVSKA MITROVICA - Na teritoriji srpske pokrajine Kosova i Metohije još 23 osobe zaražene su korona virusom, čime je ukupan broj porastao na 250 od početka pandemije, saopšteno je večeras iz nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Novi slučajevi korone na Kosovu i Metohiji: Danas registrovano još 23, ukupno 250

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2020

Navodi se i da je danas izlečeno 14 pacijenata, dok je ukupan broj izlečenih na KiM 52... Na teritoriji Kosova i Metohije još 23 osobe zaražene su korona virusom, čime je ukupan broj porastao na 250 od početka pandemije, saopšteno je večeras iz Prištine...U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.