Na KiM za sada ima lekova, pratimo situaciju

Izvor: Mondo, 23.Dec.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Na KiM za sada ima lekova, pratimo situaciju"

Srpski ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, izjavio je da za sada ima lekova u zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Metohiji, ali da može doći do ozbiljnih problema ako se nastavi blokada.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

"Situacija vezana za snadbevanje medicinskog materijala i svega onog što je neophodno da bi funkcionisao zdravstveni sistem je krajnje ozbiljna. Situacija se prati iz dana u dan. Za sada funkcioniše, ali ako se nastave ove apsolutno nelogične i sulude >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mere mi ulazimo u veliki problem - nećemo moći dole normalno da funkcionišemo, jer jako dugo ni jedan lek nije stigao na KiM", rekao je sinoć Lončar za RTS.

Blokada na Kosovu: Stigle novine i lekovi

On je dodao da će Srbija nastaviti da pomaže i da se bori da pacijenti dobiju neophodne lekove.

"Država Srbija će raditi svoj deo posla, gledaćemo na sve načine da pomognemo, da ti pacijenti i zdravstveno osoblje koje radi dole ima neophodni materijal za rad. Životi pacijenata i beba nisu ugroženi ali situaciju pratimo iz dana u dan, a tako ćemo i nastaviti", ističe ministar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.