NSD: Oni u Crnoj Gori koji su priznali Kosovo i vređali Srbe ne mogu im sada biti prijatelji

Izvor: Press, 28.Avg.2013, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NSD: Oni u Crnoj Gori koji su priznali Kosovo i vređali Srbe ne mogu im sada biti prijatelji

Portparol Nove, koja je članica najuticajnijeg opozicionog Demokratskog fronta, Jovan Vučurović kaže da se ta stranka zalagala da Srbija i Crna Gora funkcionišu kao jedna država jer, kako je rekao, smatraju da odnosi dve zemlje treba da budu najbliži.

"Poslednji koji treba da pričaju o dobrim odnosima su oni koji su srušili zajedničku državu, priznali tzv. Kosovo i u suštini uradili sve kako bi naneli štetu Srbiji, a srpski narod u Crnoj Gori obespravili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i te građane kao i pripadnike srpske jezičke zajednice pretvorili u građane drugog reda", naveo je Vučurović u izjavi dostavljenoj agenciji Mina, preneli su podgorički mediji.

Prema njegovim rečima, niko nije naivan pa da pomisli da su oni koji su na sve moguće načine vređali i omalovažavali Srbiju i srpski narod, poput, kako je kazao, Mila Ðukanovića, Svetozara Marovića i Filipa Vujanovića i pominjali nekakve južne pruge, danas odjednom postali prijatelji Srbije i prijatelji onih srpskih političara o kojima su godinama sve najružnije govorili.

On je naveo da su se Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić godinama borili protiv separatizma i za odbranu zajedničke države, zajedno sa pripadnicima Nove.

"Svaki pokušaj onih iz Crne Gore koji su godinama klevetali i vređali Nikolića i Vučića dok su bili opozicija u Srbiji, da ih danas predstave kao prijatelje kad su postali vlast, deluje smešno i ponižavajuće", naveo je Vučurović.

Kako je dodao, sve što su stvorili u Srbiji Nikolić i Vučić uspeli su da urade samostalno boreći se za ideju u koju su verovali.

"I za razliku od Ðukanovića i njegovih partnera, koji su bili najobičnija instalacija Slobodana Miloševića u Crnoj Gori, a kasnije određenih međunarodnih krugova, sigurno dobro razumeju složenost situacije u Crnoj Gori, koja je jedina država u Evropi u kojoj vlast nije promijenjena punih 25 godina", naveo je Vučurović.

Nova će, kako je kazao, nastaviti da jača svoje odnose sa partnerima iz Srbije.

"Ali će svakako uraditi sve da ojača i Demokratski front koji će uskoro preuzeti vlast u Crnoj Gori", uveren je Vučurović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.