NP Otadžbina: Umesto Aco, Srbine Vučiću da skandiraju Aco, Šiptare

Izvor: KMnovine.com, 29.Maj.2020, 14:17

NP ''Otadžbina'': Umesto 'Aco, Srbine' Vučiću da skandiraju 'Aco, Šiptare'

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“, oglasio se saopštenjem za javnost u komepodseća na pogubne poteze A. Vučića u prethodnih nekoliko meseci, ali i ranije, i daje smernice za dalje ponašanje prema njemu.


   
Detalj sa bilborda kojim su se 2012. godine Srbi sa KiM obratili Vučiću.    

Zabrana ulaska građana Srbije u južnu srpsku pokrajinu samo na delu pokazuje štetne posledice izdajničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Briselskog sporazuma kojim je uspostavljeno tzv. integrisano upraljanje granicama, u prevodu kojim se uspostavlja granica između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da je 06. decembra 2012. godine Vlada Republike Srbije na čijem čelu je bio Ivica Dačić a prvi potpredsednik Aleksandar Vučić unutar Srbije montirala državnu granicu. Od tada faktički Kosovo i Metohija deluje kao odvojena celina od ostatka Srbije. Podsećamo, takvu odluku nisu donele „dosovske“ vlade nego crveno-crna koalicija koju čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.

U zadnjih mesec dana dok se Srbija borila sa korona virusom ista ta koalicija predala je elektro-energetski sistem Kosova i Metohije separatistima. Dugo je Aleksandar Vučić govorio „Ne dam Trpču, ne dam Gazivode“ a onda je kao i svaki izdajnik u tišini i mraku imovinu građana Srbije kao da je lično njegova poklonio secesionistima.






Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da je za finansiranje hidro-sistema Ibar-Lepenac Srbija uzela kredit od više od 100 miliona dolara. Delegaciji Srbije na pregovorima u Beču od 2006. do 2008. godine su predstavnici Evropske unije predlagali da ovaj kredit dalje nastave da otplaćuju sepratisti iz Prištine ili pak EU što je delegacija Srbije odbila. Par godina kasnije je Srbija otplatila ceo dug. Ovaj suvereni dug garantuje državi Srbiji vlasništvo nad svom imovinom, sva zdanjima i hidroakumulacijom Gazivode.

I dok se Aleksandar Vučić ovako galantno odriče imovine Republike Srbije dotle njegove pristalice skandriraju „Aco Srbine“.
A navijači pojednih fudbalskih klubova paleći bakljade na višespratnicam u Beogradu izdajniku puštaju rodoljubivu pesmu Marš na Drinu. Možda bi prikladnije zvučalo Marš preko Drine. Jer veće nacionalne štete od ovog bosanskog rajetina iz Čipulića kod Bugojna državi Srbiji do sada niko nije naneo.

Još je licemerniji postupak ovog izdajnika koji se drznuo da podiže spomenik rodonačelniku dinastije Nemanjić Stefanu Nemanji. Spomenik je rad ruskog vajara Aleksandra Rukavišnikova i treba da bude visok 24 metra. A zašto je licemerno? Jer je Stefan Nemanja u bici kod Pantine kod Vučitrna 1189. godine porazio vojsku vizantiskog cara Manojla Komnina i oslobodio sadašnji prostor Kosova i Metohije koji Aleksandar Vučić danas predaje sepratistima. Stoga bi umesto „Aco Srbine“ njegovi obožavaoci trebali da skandriraju „Aco Šiptare“.

Kako radili tako nam Bog pomogao!






Kosovska Mitrovica
29.05.2020. godine

Informativna služba
Narodnog pokreta
Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“


PROČITAJTE JOŠ: Braća Vučić naoružali Vojsku Kosova - KM NovinePo povratku iz Njujorka srpski predsednik Aleksandar Vučić, kojem su zaplenjeni svi računi u inostranstvu, najavio je da će sam doneti teške i bolne odluke, misleći na priznavanje nezavisnosti tzv. "republike Kosovo", kako je to i neovlašćeno potpisao u Briselu. Srpska lista u parlamentu Kosova treba da izglasa Zakon o Vojsci Kosova.



PROČITAJTE JOŠ: U koaliciji sa ratnim zločincima - KM NovineOd smrti Bajrama Redžepija do hapšenja Srbina u Suvoj Reci prošlo je nedelju dana. Dva naizgled nepovezana događaja, prepliću se u ogledalu političkog, istorijskog, mitskog miljea (ne)prilika između Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji... Svi srpski mediji preneli su vest o smrti Bajrama Redžepija više nego korektno, rekao bi čovek umro je ako ne prijatelj, ono poštovalac Srbije...


PROČITAJTE JOŠ: NP ''Otadžbina'': Lažnim anketama Vučić sondira teren za konačnu predaju KiM - KM NovineAnketa marketinške agencije Ipsos i njenog šefa Srđana Bogosavljevića o odnosu građana Srbije prema južnoj srpskoj pokrajini pokazuje da je aktuelna vlast krenula u pripremu javnog mnjenja za odvajanje Kosova i Metohije od Srbije. Pitanja su čudna i neobična gde, primera radi, 80% građana Srbije iz ostatka Srbije kaže da ne bi živelo na Kosovu i Metohiji.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.