NP Otadžbina: Neprikladno je da Dodik i Mandić likuju u izbornom štabu veleizdajnika Vučića

Izvor: KMnovine.com, 21.Dec.2023, 01:45

NP ''Otadžbina'': Neprikladno je da Dodik i Mandić likuju u izbornom štabu veleizdajnika Vučića

NP ''Otadžbina'': Neprikladno je da Dodik i Mandić likuju u izbornom štabu veleizdajnika Vučića

"Ova politička provokacija samo rađa neopravdan animozitet prema srpskom narodu u Republici Srpskoj čiji je jedan deo zloupotrebljen za političke mahinacije"



Proteklo glasanje kada su u pitanju Srbi na Kosovu i Metohiji odvijalo se nažalost na mukotrpan način. Do dolaska na vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Aleksandra Vučića Srbi su glasali na sličan način kao i u drugim delovima Srbije tj. u mestu življenja. Danas putuju na nekim mestima i do trista kilometara da bi stigli do glasačkog mesta. Način glasanja Srba na Kosovu i Metohiji, formiranje vojske Kosova, dolazak ROSU policije na sever KiM su samo neke od političkih tekovina ili bolje reći donacija Aleksandra Vučića Srbima na Kosovu i Metohiji.


Ono što je karakteristično za rezultat glasanja na Kosovu i Metohiji jeste da je izlaznost tik nešto veća od 20%. Od približno 100 hiljada birača na izbore je izašlo 23 hiljade. Aleksandar Vučić je dobio 17 hiljada što je oko 70 posto. Svoje glasače vozio je do mesta glasanja autobusima uz pažljiv odabir onih koji su verni Srpskoj naprednoj stranci. Oni koji su išli kolima dobijali su po deset litara goriva uz uslov da pokažu člansku kartu SNS. Na administrativnim prelazima čekalo se po pet i više sati i sigurno je da bi rezultat izbora bio puno drugačiji da su uslovi za dolazak na birališta bili povoljniji.
 
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ daje punu podršku protestima političke organizacije Srbija protiv nasilja zbog evidentnih neregularnosti tokom izbora, kupovine i krađe glasova. Posebno je neobična činjenica da je najmanje 40 hiljada Srba iz BiH odnosno Republike Srpske glasalo na izborima u Beogradu. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da Srbi iz Republike Srpske pravo glasa u Srbiji nisu imali u vreme Slobodana Miloševića. Tu privilegiju dobili su za vreme vladavine Vojislava Koštunice zbog njegovih najdubljih osećanja prema srpskom narodu iz Bosne i Hercegovine, ne sluteći da će glasanje Srba iz Republike Srpske biti predmet manipulacije. Do dolaska na vlast Aleksandra Vučića ovakve zloupotrebe glasača nije bilo. A onda je on počeo od izbora do izbora u sve masovnijem broju da ih dovlači pre svega u Beograd jer je tu po istraživanju javnog mnjenja najgore stajao. Nepristojno je i bezobrazno da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i pola vlade Republike Srpske glasaju na lokalnim izborima u Beogradu da bi pomogli svom zemljaku Aleksandru Vučiću rodom iz Čipulića kod Bugojna. Ova politička provokacija samo rađa neopravdan animozitet prema srpskom narodu u Republici Srpskoj čiji je jedan deo zloupotrebljen za političke mahinacije vrhuške kako onih iz Republike Srpske tako i onih iz Republike Srbije. 


I još je neprikladnije pojavljivanje srpskih prvaka iz Republike Srpske i Crne Gore, Milorada Dodika i Andrije Mandića u izbornom štabu SNS gromoglasno likujući sa Aleksandrom Vučićem pokradenim izborima čime se bezobzirno mešaju u politički život Republike Srbije. Ovo tim pre jer se radi o predsedniku Srbije koji se potpisujući Briselski i Vašingtonski sporazum kao i prihvatajući Francusko-nemački predlog odrekao južne srpske pokrajine. Sigurno je da takvog izdajnika Srbija u svojoj istoriji nije imala.
 
Kao potvrda tome govori činjenica da je Aleksandar Vučić odmah posle izbora najavio teške i bolne kompromise i ustupke povodom Kosova i Metohije što bi na narodnom jeziku značilo dalju predaju separatistima južne srpske pokrajine. Iz tog razloga Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ poziva sve Srbe poreklom sa Kosova i Metohije a nastanjene u Beogradu da se priključe opravdanim protestima protiv izdajničkog režima Aleksandra Vučića jer sa njim na čelu nema neizvesnosti. A izvesnost znači dalje propadanje, zaduživanje, rasturanje i komadanje Srbije.
 
I na samom kraju, manir prevare, obmane glasača u Srbiji desio se i ovog puta. Tokom predizborne kampanje nastupa se sa opozicionog stanovišta da bi se posle toga priključili vlastima. Ovo se pre svega odnosi na Branislava Nestorovića i njegovu grupu što je u krajnjem slučaju nepristojno i nemoralno prema građanima Srbije. 
 
      
Kosovska Mitrovica
19.12.2023. godine           Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“




 
* * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.