NP Otadžbina: Kancelarija za KiM liči na kancelariju za žalopojke, ne na instituciju

Izvor: KMnovine.com, 28.Jun.2023, 08:30

NP ''Otadžbina'': Kancelarija za KiM liči na kancelariju za žalopojke, ne na instituciju

NP ''Otadžbina'': Kancelarija za KiM liči na kancelariju za žalopojke, ne na instituciju Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ najoštrije osuđuje hapšenje Dragiše Milenkovića iz mesta Kišnice kod Gračanice kao i Nenada Orlovića iz Zvečana od strane separatističke vlade Aljbina Kurtija.




Ovakav progon Srba je u skladu sa programom Aljbina Kurtija koji je pre nešto više od desetak dana izjavio da pola Srba na KiM treba >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << pohapsiti a drugu polovinu valja proterati. Interesantno je da za vreme vladavine ovog separatističkog premijera na desetine Srba je optuženo za navodne ratne zločine. Ovaj recept je preuzet pre svega iz Hrvatske gde postoji stvarnost da su Srbi proterani u masovnom broju a onda da se ne bi vratili optužuju se za montirane ratne zločine po sistemu „dvojica bez duše, treći bez glave“.
Stvarni cilj ovakvih isfabrikovanih hapšenja jeste da se još više smanji broj Srba u južnoj srpskoj pokrajini jer se na taj način šalje poruka da oni koji su otišli ne smeju da se vrate a oni koji su već na Kosovu i Metohiji treba da znaju da i njih može da zadesi slična sudbina. 
U tu svrhu je i loše montirana epizoda sa automobilom punim oružja u Zvečanu gde specijalne snage ROSU policije vršljaju ovim mestom terorišući lokalne Srbe i kako po autorima ovog scenarija Kurtija i Svećlje navodno sprečavaju terorističke akte. Interesantno je da se na dobrom delu vozila instaliraju srpske registarske tablice da bi se navodno optužio Beograd iako su te registarske tablice odavno nevažeće. Pa i tokom hapšenja Miluna Milenkovića iz Kosovske Mitrovice bio je prisutan kombi opet sa beogradskim registarskim tablicama. 
Iz svih ovih dešavanja jasno i glasno može da se konstatuje da su Srbi prepušteni sami sebi i da nemaju nikakvu zaštitu od strane sopstvene države. Kancelarija za KiM više liči na kancelariju za kuknjavu, jadikovanje, žalopojke nego na instituciju koja treba da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji. Predsednik Srbije pak sa svoje strane već više izlizanim sednicama saveta za nacionalnu bezbednost i podizanjem borbene gotovosti postaje smešan jer svi dobro znaju da su to, već nebrojeno puta viđene, prazne pretnje. Poslednje pojavljivanje načelnika generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića je u tom duhu. Sav jadan, nikakav, ne znajući čak ni da pročita ono što su mu napisali on pokušava sebe da prikaže kao stranu koja treba da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji. Neće da može, rekli bi Vranjanci za ovog NATO generala. Što se Srba sa Kosova i Metohije tiče bolje da se nije ni pojavljivao jer samo bruka sećanje na čuvene vojskovođe i generale iz srpske istorije kao što su Živojin Mišić, Petar Bojović, Stepa Stepanović...


Ali glavni izvor svih srpskih porblema je upavo srpski predsednik Aleksandar Vučić, njegovim dolaskom na vlast on je razorio srpsku odbranu na severu Kosova i Metohije. U nasleđe Srbima je ostavio ROSU policiju koja je jedina policijska formacija na severu Kosova i Metohije. Uz ROSU policiju on je dao blagoslov i za formiranje vojske Kosova kao i za izgradnju kasarni na severu Kosova i Metohije preko svoje „Srpske liste“. Po onome šta je sve uradio za albansku stvar može čak da mu pozavide i Bil Klinton i Medlin Olbrajt. Da li je on to radio svesno ili nesvesno, više nije ni važno. Jer je rezultat isti. Separatističkog premijera Aljbina Kurtija smatra svojim političkim protivnikom ali zarad očuvanja sopstvene vlasti ne libi se da od njega uzme autobuse da bi prevezao mitingaše koji treba da mu daju podršku ostavljajući prazne opštine u koje ulaze Kurtijevi gradonačelnici. Biti ne može da se nisu dogovorili. 
         Sam predsednik ne čini ništa da zaštiti Srbe i preko grbače lokalnih Srba on pokušava da vodi politiku. Postoji more načina da može da zaštiti svoje sunarodnike u južnoj pokrajin što je i po ustavu dužan ali on to ne radi. Iz razloga jer je ucenjen zbog brojnih kriminalnih i koruptivnih radnji za koje njegovi prijatelji na zapadu dobro znaju pa ga tako drže u šaci. Na nesreću, zbog njegovog lošeg vladanja stradaju upravo Srbi na Kosovu i Metohiji. A on po običaju za njima lije krokodilske suze kukajući, cvileći, cmizdreći i sve u tom stilu. Što se Srba sa Kosova i Metohije tiče „pod to drvce nema hlada“ kaže srpska narodna poslovica iz južne srpske pokrajine. 

Zato jedino odlazak sa vlasti ovog vladara diktatora može da popravi situaciju u kojoj se srpski narod našao. Sa njim nema neizvesnosti, jer sigurno propadamo. A on će da nastavi da priča po ustaljenoj frazi da Kosovo više nije naše jer nema Srba u Peći, Đakovici, Kačaniku ali ni u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu pa stoga Kosovo nije naše. To je politika vladanja ovog srpskog suverena za čije vreme je Kosovo i Metohiju napustilo više od 40 hiljada Srba. 



Kosovska Mitrovica
25.06.2023. godine
Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“




* * *

KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se u potpunosti oslanja na podršku svojih čitalaca


Pomozite naš rad






 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.