NOVI UDARAC ZA KURTIJA: Američka delegacija na čelu sa Šoleom odložila posetu Prištini

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 21:27

NOVI UDARAC ZA KURTIJA: Američka delegacija na čelu sa Šoleom odložila posetu Prištini

Politički poraz Vlade u Prištini.

Poseta američke delegacije, na čelu sa podsekretarom u Ministarstvu odbrane SAD Derekom Šoleom, Prištini, koja se očekivala 30. i 31. jula je odložena, preneo je večeras „Albanijan post“.

Kako se navodi, razlozi za odlaganje posete nisu poznati.

„Albanijan post“ piše i da je poseta američke delegacije Prištini, koju je trebalo da predvodi Šole, imala samo jednu svrhu – konačnu procenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da li vlada Aljbina Kurtija vidi SAD kao partnera u procesu normalizacije Kosova i Srbije.

Mediji su pre nekoliko dana preneli da će Šole 30. i 31. jula boraviti u južnoj srpskoj pokrajini u društvu senatora Krisa Marfija i pojedinih članova Senata za nacionalnu bezbednost SAD, preneo je „Kosovo onlajn“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Albanijan post: Odložena poseta Dereka Šolea Kosovu

Izvor: Blic, 29.Jul.2023

Poseta američke delegacije, na čelu sa podsekretarom u Ministarstvu odbrane SAD Derekom Šoleom, Kosovu, koja se očekivala 30. i 31. jula je odložena, preneo je večeras "Albanijan post".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.