NOVI ŠAMAR NEMAČKE SRBIJI! Bundesrat glasao, sve savezne države rekle DA, kosovski Albanci SLAVE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2022, 19:08

NOVI ŠAMAR NEMAČKE SRBIJI! Bundesrat glasao, sve savezne države rekle DA, kosovski Albanci SLAVE!

Nova sramota Berlina

Nemački Bundesrat izglasao je sa 69 glasova sporazum o priznavanju kosovskih vozačkih dozvola u Nemačkoj. Odluka je doneta glasovima svih 16 saveznih država. Tu vest na društvenim mrežama podelili su i nemački ambasador u Prištini, Jern Rode, kao i prištinski predstavnik u Berlinu Faruk Ajeti.

Ajeti je poručio da ta odluka dovoljno govori o, kako je naveo, prijateljstvu dve zemlje i "podizanju kvaliteta standardizacije kosovskih vozačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dozvola sa evropskim normama".

- Posebno zadovoljstvo je da što sam sreo veći deo ministara transporta 16 nemačkih pokrajina na pragu glasanja priznavanja vozačkih dozvola Republike Kosovo. I još sam srećniji što od 69 opštih glasova Bundestaga, Kosovu ne nedostaje nijedan glas. To puno govori o prijateljstvu između naše dve zemlje, kao i o jačanju i podizanju kvaliteta standardizacije vozačkih dozvola Kosova sa evropskim normama - napisao je on.

Happy to share great news after today’s vote in the 🇩🇪German @bundesrat: drivers’ licences from 🇽🇰Kosovo and 🇦🇱Albania are now recognised in 🇩🇪Germany! Another 🇩🇪🇽🇰friendship milestone

— Ambassador Jörn Rohde (@GermanAmbKOS) February 11, 2022

On se zahvalio Nemačkoj i ministru transporta pokrajine Baden-Virtemberg, Vinfredu Hermanu, koji je, kako je naveo, tokom svog govora u Bundestagu, uputio poziv za izglasavanje ovog sporazuma. Oglasilo se i predstavništvo Prištine u Berlinu, navodeći da ovo glasanje predstavlja "poseban poklon Nemačke uoči obeležavanja 14. godišnjice nezavisnosti".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.