NOVI DETALJI SVIREPOG UBISTVA: Albanac sa Kosova ubio trudnicu, pa ostavio JEZIVU poruku na društvenim mrežama

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2023, 15:17

NOVI DETALJI SVIREPOG UBISTVA: Albanac sa Kosova ubio trudnicu, pa ostavio JEZIVU poruku na društvenim mrežama

Ubica je uhapšen juče u blizini svoje kuće

Albanac sa Kosova Bujar Fandaj (41) je imenovan kao ubica trudne Vanese Balan u blizini Treviza u Italiji. On je nakon ubistva objavio jezive snimke sa pesmom.

Vanesa je bila u trećem mesecu trudnoće kada ju je Fandaj udario nekoliko puta u lice i izbo najmanje sedam puta kad je provalio u njenu kuću.

"Takav sam, odmah ti dajem srce, transparentnost i iskrenost, ali ne pomišljaj na to da me zaje*eš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer ako mi ispadneš iz srca, nećeš se vratiti tamo" , ovu pesmu je ubica objavio na TikToku i Instagramu.

Odmah potom objavio je i fotografiju sa slovenačkom granicom na horizontu.

Ali to je bio njegov pokušaj da zavara trag.

Bujar Fandaj, nakon što je nožem posekao Vanesu Balan, oprao je ruke u kupatilu i ušao u kamionet da pobegne. Nije poznato šta je radio u satima između ubistva i trenutka kada se ponovo pojavio u svom domu u Altivoleu.

È stato fermato nella notte Bujar Fandaj, il 41enne kosovaro accusato dell'omicidio di Vanessa Ballan, incinta di qualche mese. Per i magistrati ci sono elementi per contestare la premeditazione pic.twitter.com/jDoi8NbQie

— Tg3 (@Tg3web) December 20, 2023

- Međutim, mi smo aktivirali sve neophodne mere da ga pronađemo - rekao je Marko Martani, tužilac Treviza.

Kada je policija juče u ranim popodnevnim satima upala u njegovu kuću, zatekla je praznu kuću. Njegov auto je bio parkiran ispred ulaza, sa hladnim motorom.

Da bi pobegao, izabrao je drugo sredstvo, možda da uštedi vreme.

Tokom jučerašnjeg dana strahovalo se da je pobegao u Sloveniju i prešao granicu. Ipak, Fandaj nije uspeo da prevari policiju. Uveče se bekstvo ubice završilo se u blizini njegove kuće.

Takođe na TikTok-u je objavio i snimak sa sledećim rečima: „Moja majka me je odgojila kao najljubazniju i najslađu osobu koju ćete ikada upoznati, ali ako me ne poštujete, saznaćete zašto nosim prezime svog oca“.

Vlasnik je male molerske firme "7 Color", a dane je provodio među gradilištima i barovima u okolini. A za pauze za ručak jeo sendviče kupljene u supermarketu, onom u kome je ubijena žena radila.

Bujar Fandaj voli fudbal: već desetak godina igra sa amaterima okruga iz Montebeluna. Komšije kažu da je bio ćutljiv i da je delovao nasilno. Njegovo je dobro poznato lice među onima koji posećuju barove i slot mašine u tom delu provincije Trevizo.

Živeo je sam u Italiji oko dve godine, ali je iza sebe ostavio porodicu. Na brojnim društvenim profilima, tri na Fejsbuku i dva na Instagramu, postavljao je fotografije sa prijateljima i rođacima, ali i video snimke sa posla. Želeo je da projektuje sliku uspeha, čak i ako je u stvarnosti krio opsesivnu i posesivnu sklonost.

Veruje se da su Vanesa i Bujar bili u kraćoj vezi, ali da je on postao opsednut njom.

Vanesa i njen suprug Nikola su ga 25. oktobra prijavili za uhođenje. Dva dana kasnije, 27. oktobra, policija je pretresla njegovu kuću i zaplenila tri telefona.

Prema pisanju Republike, nakon pretresa se smirio.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.