NOVE PROVOKACIJE LAŽNE DRŽAVE: Policija tzv. Kosova uklonila sirenu za uzbunu u Severnoj Mitrovici

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2023, 14:15

NOVE PROVOKACIJE LAŽNE DRŽAVE: Policija tzv. Kosova uklonila sirenu za uzbunu u Severnoj Mitrovici

Sirena je najviše korišćena da upozori građane na upade policije

Pripadnici Kosovske policije uklonili su juče tokom popodnevnih sati sirenu za uzbunu koja se nalazila na jednoj zgradi u Ulici kralja Petra u Severnoj Mitrovici.

Tragom informacija o tome koje su se pojavile na društvenim medijima, Kosovo onlajn saznaje da se akcija dogodila u popodnevnim satima. Više policajaca ušlo je u zgradu u Ulici kralja Petra i odatle iznelo sirenu za uzbunu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je u poslednje vreme najviše korišćena za upozoravanje na upade specijalnih jedinica Kosovske policije.

Kosovska policija je u junu 2019. godine pokrenula čak i istragu o tome ko je naredio upotrebu sirene za uzbunu. Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Kosova Ekrem Mustafa rekao je da je policija pokrenula istražni postupak i da se prikupljaju informacije o krivičnom delu.

- Puštanje sirenje je zabrinjavajuće. Zahtevam da saznamo ko je pustio sirenu. Ja sam u obavezi, zato što sirena nije sredstvo kojim se upozorava na sprovođenje policijske akcije na teritoriji države. Građani su bili u panici kada je sirena puštena. To je delo koje država mora da kazni. Istraga je u toku, policija ne spava. Imamo informacije - govorio je Mustafa.

Sirene koje su korišćene u Severnoj Mitrovici bile su tema i lokalne skupštine Južne Mitrovice, čiji su odbornici jednoglasno doneli odluku o zabrani upotrebe sirena za uzbunu u Severnoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.