NOVA ZATVORSKA PRAVILA: Izlaz na slobodu svakog jutra u 8!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA ZATVORSKA PRAVILA: Izlaz na slobodu svakog jutra u 8!

Očekuje se potvrda sledeće nedelje.

Generalni direktor tzv. Kosovske korektivne službe, Nehat Tači najavio je da će sledeće nedelje putem administrativnog uputstva neki zatvorenici imati priliku da napuste zatvore u osam sati ujutru, rade u privatnim kompanijama i uveče se vrate u u zatvor.

- Zatvorenici koji koriste pogodnosti odlaska kući za vikend, a koji ne krše unutrašnja pravila Kosovske korektivne službe mogu biti deo zatvora otvorenog tipa. Oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se tretiraju u zatvoru otvorenog tipa čekaju da se negde od sledeće nedelje potpiše administrativno uputstvo da se svima njima dozvoli rad napolju, odnosno moći će u 8 ujutru da izađu iz zatvora, da rade u nekoj privatnoj kompaniji i da se uveče vraćaju i spavaju u zatvoru - rekao je on.

Tači je rekao da je u toku nekoliko projekata rehabilitacije i resocijalizacije zatvorenika.

Dodao je da ima različitih profila gde bi mogli da rade, u oblasti poljoprivrede, stolarstva, IT sektora... gde zatvorenici mogu da završe različite poslove da bi bili pripremljeni da nakon izlaska iz zatvora budu deo društva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.