Izvor: Blic, 19.Okt.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIJA 166. LISTA MIROSLAVLJEVOG JEVANĐELJA Put najintrigantnije stranice o čijoj sudbini Srbija čeka reč Medvedeva

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević najavio je ove nedelje da će tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, koji je danas stigao u Beograd, biti potpisan sporazum sa Rusijom o vraćanju 166. stranice Miroslavljevog jevandjelja, najstarijeg sačuvanog srpskog ilustrovanog ćiriličnog rukopisa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I zvanično - Rusija vraća 166. stranicu Miroslavljevog jevanđelja u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2019

Među sporazumima koji će danas potpisati srpski i ruski zvaničnici u Palati federacije je i sporazum o primopredaji 166 stranice Miroslavljevog jevanđela, koja se nalazi u Nacionalnoj biblioteci u Sankt Peterburgu, i sedam slika ruskog umetnika Nikolaja Reriha s kraja 19. i početka 20 veka koje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.