NIKO NE POMINJE DA SE PUSTE UHAPŠENI SRBI: Petković šokiran zahtevima o oslobađanju tzv. kosovskih policajaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 11:13

NIKO NE POMINJE DA SE PUSTE UHAPŠENI SRBI: Petković šokiran zahtevima o oslobađanju tzv. kosovskih policajaca

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održao je vanrednu konferenciju za medije.

- Šokirani smo saopštenjima u kojima se tražii da Beograd pusti trojicu tzv kosovskih policajaca, a niko ne pominje da se puste Srbi koji su uhapšeni prethodnih dana i juče bez ikakvog razloga - kazao je Petković na konferenciji za medije.

Povodom navoda da su tzv. kosovski policajci mučeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << on je rekao:

Laž je da su uhapšeni kosovski policajci maltretirani, mi smo ozbiljna država, naši organi rade isključivo u skladu sa zakonom.

On je dodao da će predsednik Vučić i danas da razgovara sa američkim i evropskim zvaničnicima, te da čini sve da sačuvamo mir, ali, kako ističe Petković "ovo odavno ne zavisi od nas", te je sve u Kurtiju i njegovim jednostranim potezima kojima želi da zapali ceo region. 

On je na konferenciji za novinare pozvao međunarodnu zajednicu da zaustavi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, jer ako se to ne desi nema više o čemu da se priča.

Govoreći o poselednjim dešavanjima na severu KiM Petković je rekao da su Rosu specijalci iz južnog dela Kosovske Mitrovice ušli sa 30 oklopnih vozila i maltretirali grad.

- Napravili su bezbednosni prsten, imali punktove po obodima gde su maltretirali, pretresali ljude i psovali. Ova noć je bila pravi pakao, bilo je gore nego da je uveden policijski čas, ovde se radi da Kurti sve vreme provocira i želi sukobe i rat. Tokom jučerašnjeg dana i noćas Kurtijeva policija je pokušala hapšenje u Bošnjačkoj mahali, pa dva brata, pa su jurili Lunetovog druga, to je trajalo celu noć - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.