Izvor: Blic, 22.Maj.2023, 15:19

"NI KAKO BEOGRAD ŽELI, NI KAKO PRIŠTINA NUDI" List "Albanijen post" tvrdi da je imao uvid u dokument koji uređuje status ZSO: "Imaće poseban PRAVNI IDENTITET"

Dokument, za koji se tvrdi da je "ekskluzivan" i da ga je napisao visoki međunarodni diplomata duboko pozicioniran u procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, navodno predviđa da Zajednica srpskih opština neće biti ni ono što Srbija želi ni ono što Kosovo nudi, već "mešavina foruma za međuopštinsku saradnju, tela za zaštitu interesa zajednice kosovskih Srba i organa uprave sa ograničenim i zakonom uređenim poslovima“. Tako barem tvrdi list "Albanijen post" koji se u prethodnih godinu dana "proslavio" ekskluzivama iz oblasti rešavanja kosovskog pitanja, od kojih su se neke pokazale kao tačne, a neke kao ne.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Još jedan „eksluzivni dokument“ Albanijan posta: Model ZSO kao za Sami narod u Švedskoj

Izvor: Danas, 22.Maj.2023

U ekskluzivnom dokumentu koji je napisao visoki međunarodni diplomata duboko pozicioniran u procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije stoji da Zajednica srpskih opština neće biti ni ono što Srbija želi ni ono što Kosovo nudi, već "mešavina foruma za međuopštinsku saradnju, tela za...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.