NEZADOVOLJSTVO SRBA NA KOSOVU DOSTIŽE VRHUNAC! Vučić: Imaćemo duže obraćanje sledeće nedelje

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2023, 15:12

NEZADOVOLJSTVO SRBA NA KOSOVU DOSTIŽE VRHUNAC! Vučić: "Imaćemo duže obraćanje sledeće nedelje"

Obraćanje se očekuje na Veliki četvrtak ili Veliki petak.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka u Beogradu sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, da je situacija na KiM teška i da nezadovoljstvo i bes našeg naroda zbog kršenja i sporazuma o tablicama i svih ostalih sporazuma, kao i svakodnevno hapšenja Srba, dostiže vrhunac.

- Imaćemo duže obraćanje sledeće nedelje, na Veliki četvrtak ili Veliki petak. Najpre >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam imao konsultacije i razgovore sa najznačajnijim  predstavnicima Srpske liste i naših organa i predstavnika institucija i organa sa KiM. I razgovarali smo o svim problemima i bezbendosnoj situaciji koja je teška - rekao je Vučić.

Kazao je da je njegova ideja bila da se danas dogovore i izađu sa tim stavovima, ali da to nije bilo moguće.

- Te sam se povukao i dogovorili smo se da zajednički nastavimo da radimo sa svim našim timovima u narednih sedam dana, da bismo mogli da  izađemo sa zajedničkim saopštenjem za sve događaje koji su pred nama - dodao je Vučić.

Istakao je da predstoje i izbori na KiM koji su neki zakazali za 23. april, a na kojima Srbi neće učestvovati, kao i da predstoje mnoga druga pitanja i važne stvari.

- Važno je da smo razgovarali i imaćemo timove na tom sastanku, a pozvaću na sastanak, koji će biti u Raški, i predsednicu vlade i sve ministre. Do tog sastanka  moramo da dogovorimo zajedničku platformu - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da će Srbi koji žive i južno i severno od Ibra, kao i Srbi iz centralne Srbije uvek biti jedinstveni i dodo da će za sedam dana imati zajedničke zaključke o svemu što se dešava na KiM.

On je na konferenciji nakon sastanka sa Srbima sa KiM rekao da su ljudi i sa severa i sa juga pokazali ogorčenje i ljutnju zbog ponašanja rukovodstva u Prištini i ćutanja međunarodne zajednice.

Prema njegovim rečima, oni traže veću podršku Srbije.

- Ja sam saslušao, razumeo sve, pokušao da objasnim u kakvoj smo situaciji i pronađemo rešenja. Posebno su ogorčeni hapšenjem Srba i pokušajem da svi oni koji su pružali nenasilan otpor budu meta napada i hapšenja i da je to pokušaj čišćenja Kosova - rekao je Vučić.

On je dodao da je njegova molba bila da se uvek i na svaki način sačuva mir.

- Nisam preveliki optimista i plašim se da neki nisu razumeli šta se dešava i hoćemo li mi da učinimo ustupak. Suština je u formiranju ZSO i što Kurti ne prestaje da ugrožava bezbednost i što se podmuklo i očigledno vrši iseljavanje Srba - rekao je Vučić.

On je kao primer naveo držanje trenera i direktora FK Štrpce na administrativnom prelazu.

- Hapšenje direktora klubova, jer naša deca ne mogu da budu u sistemu Srbije, jer ako jesu onda su teroristi. To je 21. vek i demokratija za koju kažu neke organizacije kažu da je najveća demokratija na Balkanu. Duhovito - rekao je Vučić.

On je istakao da je druga tema sastanka bila dalji ekonomski i socijalni napredak Srba i šta država može da učini za penzionere, socijalno ugrožene, da se učini da bude bude više posla.

- U roku od sedam dana izaći ćemo sa tim - rekao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.