NEZADOVOLJAN SAM Oglasio se advokat Srba koji su uhapšeni na Kosovu posle sramne odluke SUDA! Evo šta sledi

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 16:20

"NEZADOVOLJAN SAM" Oglasio se advokat Srba koji su uhapšeni na Kosovu posle sramne odluke SUDA! Evo šta sledi

Takozvani Apelacioni sud izašao je iz granice svoje profesionalnosti budući da nije uvažio priložene dokaze.

Advokat Predrag Miljković rekao je danas da je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu odluku o određivanju pritovora Dušanu Obrenoviću i Radošu Petroviću i da je nezadovoljan tim rešenjem.

- Ja sam prekjuče primio rešenje Apelacionog suda kojim se potvrđuje provostepena odluka o određivanju pritvora Dušanu Obrenoviću i Radošu Petroviću. Veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam nezadovoljan rešenjem Apelacionog suda, smatram da nije odgovorio ni na jedan žalbeni nalog, a ukazali smo na nekoliko bitnih povreda u postupku koje su se desile - rekao je Miljković za TV Most.

On je istakao da je svoju žalbu argumentovao fotografijama sa lica mesta i video snimcima, koje su do sada svi videli i znaju.

- Ono što je ključno jeste to i tiče se momenta i vremana hapšenja Dušana i Radoša, a Apelacioni sud se uopšte na to nije obazirao, on je samo na neki način prepisao činjenično stanje Prvostepenog suda. Ja ću sada podneti zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovom sudu Kosova i nadam se da će on imati razumevanja i ukinuti oba ta rešenja - objašnjava Miljković.

Podsetimo, Obrenović i Petrović uhapšeni su na protestu u Zvečanu 29. maja.

Pregledom video snimaka koje su usnimili lokalni mediji, videlo se da su Obrenović i Petrović provedeni pre početka sukoba između naroda i Kfor-a.

Tačnije, njih dvojicu su pripadnici Kfor-a uvukli iza kordona dok su sedeli na zemlji i pevali "Kosovo je Srce Srbije".

Na video snimcima, koji su se u međuvremenu pojavili vidi se da oni nisu učestvovali u nemirima, da ih je Kfor dok su sedeli povukao i predao Kosovskoj policiji.

Advokat Obrenovića rekao je tada da je njegov klijent brutalno pretučen i da mu je lik izmenjen do neprepoznatljivosti.

Osnovni sud u Prištini je Petroviću i Obrenoviću 31. maja odredio jednomesečni pritvor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.