NENAD POPOVIĆ: Velika je greška ako Srbija uvede sankcije Rusiji

Izvor: Kurir, 18.Okt.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NENAD POPOVIĆ: Velika je greška ako Srbija uvede sankcije Rusiji

Predsednik SNP je istakao i da je Rusija glavni zaštitnik naše države i nacionalnih interesa po pitanju Kosova i Metohije i Republike Srpske.

BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da bi Srbija počinila veliku grešku ukoliko bi se pridružila sankcijama Evropske unije protiv Rusije.

"Očito je da EU povećava pritisak na Beograd u cilju da prisili Srbiju da koordiniše svoju spoljnu politiku sa Briselom i priključi se sankcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << EU protiv Rusije. To bi bila velika greška i bilo bi protivno nacionalnim interesima Srbije i volji njenog naroda", rekao je Popović.

On je istakao i da je Rusija glavni zaštitnik naše države i nacionalnih interesa po pitanju Kosova i Metohije i Republike Srpske, ali istovremeno i glavni zaštitnih naših vitalnih ekonomskih interesa.

"Ako se Srbija priključi sankcijama protiv Rusije, to znači da ćemo se odreći svih političkih i ekonomskih prednosti koje imamo zbog svojih kontakata sa Rusijom", istakao je lider SNP-a i dodao kako bi to značilo "okretanje leđa najbližem i najvernijem savezniku".

""Rusija je uvek bila uz naš narod u teškim vremenima. Sada je došlo vreme da mi pokažemo solidarnost sa ruskim narodom", rekao je Popović u intervjuu ruskoj novinskoj agenciji Tas s.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.