Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 15:14

NEMA KRAJA KURTIJEVOM TERORU! Skinuli srpsku zastavu u Leposaviću, postavili tablu LAŽNE države

Nakon Zubinog Potoka na red došao i Leposavić.

Lokalne vlasti u Leposaviću postavile su tablu sa natpisom "Republika Kosovo" na ulazu u zgradu te opštine na severu Kosova i Metohije, dan pošto je tabla sa istim natpisom postavljena ispred ulaza u zgradu opštine u Zubinom Potoku.

U Leposaviću je na istom mestu nekoliko dana ranije postavljena i zastava plavo žute boje, koja za vlasti u Prištini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavlja simbol državnosti.

Lokalne vlasti su prethodno sa zgrade opštine i oko nje, sa jarbola uklonile zastave Srbije, opštine Leposavić i Unmika, piše RTS.

U četiri severne opštine sa izrazito srpskom većinom, od prošle godine na vlasti su albanski predstavnici, izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali, nezadovoljni neformiranjem Zajednice srpskih opština, politikom vlade u Prištini i raspoređivanjem specijalnih jedinica policije na severu KiM.

Tabla sa natpisom "Republika Kosovo" postavljena je juče na ulazu u opštinu Zubin Potok.

(Srbija Danas/RTS)
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.