Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA DOKAZA Sud u Prištini oslobodio generala Milovana Bojovića

Apelacioni sud u Prištini oslobodio je generala Milovana Bojovića, koga je zbog navodnih ratnih zločina početkom aprila uhapsila kosovska policija.

Tužilaštvo nije prikupilo dokaze koji bi potkrepili optužbe protiv Bojovića, objasnio je Apelacioni sud i oslobodio penzionisanog generala, prenosi RTS pozivajući se na prištinske medije.

Sud je, takođe, naložio policiji da Bojovića odveze do administrativne granice sa Srbijom.

Bivši general Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jugoslavije i Srbije Bojović uhapšen je 8. aprila u Podujevu na prelazu u Merdaru.

Njemu je određen pritvor do 30 dana, jer ga kosovsko pravosuđe sumnjiči za ratne zločine protiv albanskih civila, pošto je imao komandnu odgovornost u oblasti Laba.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je odmah momentalno oslobađanje Bojovića i poručio da je iluzija da će biti bilo kakvog dijaloga u uslovima u kojima se progone Srbi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sud u Prištini oslobodio generala Bojovića

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2016

Apelacioni sud u Prištini oslobodio je generala Milovana Bojovića, koga je zbog navodnih ratnih zločina početkom aprila uhapsila kosovska policija...Tužilaštvo nije prikupilo dokaze koji bi potkrepili optužbe protiv Bojovića, objasnio je Apelacioni sud i oslobodio penzionisanog generala, prenose prištinski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.