NEMA DOKAZA KFOR demantovao sramne tvrdnje britanske poslanice

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 10:10

"NEMA DOKAZA" KFOR demantovao sramne tvrdnje britanske poslanice

Kerns je juče optužila Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercovanju oružja iz Srbije na Kosovo i Metohiju.

Ne postoje dokazi o navodnom švercu oružja u pravoslavne crkve koji se obavljao preko administrativne linije između Kosova i Metohije i Srbije, rečeno je za Kosovo onlajn iz misije KFOR.

Iz KFOR-a su naveli da se događaj koji je juče pomenula poslanica i predsednica Odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za spoljnu politiku britanskog parlamenta, Ališa Kerns, odnosi na 2022. godinu, kada je Kraljevski fusilijski bataljon bio angažovan na severu KiM kao podrška misiji KFOR.

- Navodno ilegalno prisustvo oružja prijavljeno je štabu KFOR-a, ali nakon dalje istrage kako bi se pronašla potvrda za to, nisu se pojavili dokazi o tome šta je prijavljeno. Ne postoje dokazi o navodnom švercu koji se vršio preko administrativne granične linije između Kosova i Srbije u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći - naveli su iz KFOR-a.

Istakli su i da ova vrsta aktivnosti pripada vladavini prava, koja je u nadležnosti bezbednosnih organizacija tzv. Kosova.

Kerns je juče optužila Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercovanju oružja iz Srbije na Kosovo i Metohiju. Ona je u govoru na zasedanju parlamenta Velike Britanije, navela da se oružje iz Srbije švercuje kolima hitne pomoći i onda istovaruje u pravoslavne crkve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.