NEMA DOGOVORA SA KFOROM

Izvor: Kurir, 02.Dec.2011, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA DOGOVORA SA KFOROM

JAGNJENICA - Sastanak predstavnika Srba i komande Kfora oko rešenja krize na Jagnjenici i oslobađanje puta Zubin Potok-Kosovska Mitrovica, koji je kfor blokirao u ponedeljak, završen je u 11.20 bez konkretnog dogovora.

Na sastanku je dogovoreno da obe stane s novim predlozima za pregovarački sto sednu za nekoliko dana.

"Predstavnici Kfora su rekli da žele da oslobode put uz uslov da postave svoj kontrolni punkt na kome bi se obavljala selektivna kontrola vozila, prema njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rečima, u potrazi za oružjem. Naš predlog jeste da se raskrsnica oslobodi za saobraćaj bez kontrole. Rekli smo im da nemamo niša protiv kontrolne tačke, ali je problem što je narod posle ovih događa od ponedeljka i upotreba sile izgubio poverenje u Kfor", izjavio je Slaviša Ristić, predsednik opštine Zubin Potok.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da se dve strane sretnu u najskorijem vremenu. Jedno od mogućih rešenje je uspostavljanje kontrolne tačke uz prisustvo i Kfora i predstavnika lokalnih Srba.

"Oni su obećali da u narednom vremenu neće biti nasilnih uklanjanja barikada i najvažnije je da se nađe mirno rešenje. Rečeno im je da narod ostaje na barikadama i da ne želi granicu i barikade će biti sve dok Evropska unija ne shvati da ovde ne sme biti granica. Greše svi koji misle da ćemo prihvatiti nezavisno Kosovo", rekao Ristić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.