NAPETO U GRAČANICI: Popović razgovarao sa napadnutim Zoranom, okupljeni Albanci uzvikivali OVK (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2020, 00:24

NAPETO U GRAČANICI: Popović razgovarao sa napadnutim Zoranom, okupljeni Albanci uzvikivali "OVK" (VIDEO)

Reagovala je patrola kosovske policije, a potom su stigli pripadnici specijelne jedinece Rosu. Nakon razgovora s apolicijom grupa albanskih mladića se razišla.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović posetio je večeras Zorana T., koji je danas napadnut u selu Kišnica i razgovarao sa njim, a dok je razgovor trajao grupa albanskih mladića okupila se nedaleko od Trajkovićeve kuće i uzvikivala parole OVK.

Iste parole uzvikivalo je njih nekoliko koji su se nalazili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u autu crvene boje, parkiranom u u blizini. Kada je vozač auta ugledao TV ekipe odvezao je auto u deo Kišnice u kome žive Albanci, a u međuvremenu se u nedaleko od Trajkovićeve kuće okupila još jedna grupa Albanaca, takođe skandirajući "UČK".

Popović je nakon razgovora sa Zoranom osudio napad i kazao da je upozoravano, ali ne iz hira, već već zato što se znalo može da bude do neželjenih posledica, što se kako je dodao, nažalost i desilo. Kako je istakao Popović, dogorila se užasna stvar da je Zoran T. dožveo da ga njegovi meštani gađaju kamenica i flašama.

- Opština Gračanica je pozivala da se institucinalo reši problem bilborda i da sve insticije koje se bave bezbednšću imaju na umu da su ovakve stvari veoma osetljiive za mir i stabilnost na ovom prostoru i moraju da se pažlljivo razmatraju. Nažalost, neko povezuje suđenje koje se desava u Hagu sa životom ljudi na Kosovu i Metohiji. To je totlano pogrešno i ta dva procesa treba odvojiti - rekao je Popović.

On je naglasio da će se mir biti sačuvan, kao i atmosfera na kojoj će Srbi i Albanci graditi budućnost na Kosovu.

- Obavestili smo policiju i uputili pismo Ministartvu za saobraćaj oko bilborda, ali nismo dobili odgovor. Poslaćemo pisma ambasadama i međunarodnim organizacijama da iskoriste svoj kredibilitet kako bi se ova stvari rešile jer ne doprinose stabilizaciji  ako svi težimo ka dijalougu i miru - kazao je Popović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.