NAPAD NA SRPSKU ŠKOLU NA KOSMETU: Obili OŠ Desanka Maksimović- pokušali da podmetnu požar! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 22:58

NAPAD NA SRPSKU ŠKOLU NA KOSMETU: Obili OŠ "Desanka Maksimović"- pokušali da podmetnu požar! (FOTO)

Napad na školu je prijavljen policiji i Кancelarija za Кosovo i Metohiju očekuje da izgrednici budu otkriveni i sankcionisani.

Nepoznate osobe obile su noćas školu, izdvojeno odeljenje Osnovne škole "Desanka Maksimović", u naselju Bosce u opštini Кosovska Кamenica i pokušale da izazovu požar uz pomoć plinske boce, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Meštane sela je uznemirila ova vest, a policija i vatrogasci izašli su na lice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesta da izvrše uviđaj.

- Ovaj napad na srpsku obrazovnu instituciju dolazi u trenutku prenaglašenih tenzija u srpskim sredinama na КiM i udara na naše najmlađe što jasno ukazuje da nasilnicima ništa nije sveto i ne biraju sredstva da srpskom narodu na najstrašniji način ukažu da im je bezbednost ugrožena - ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je zabranjavajuće što albanski političari ne koriste jezik mira i tolerancije, već svojim izjavama od Srba prave legitimne mete, što huliganima daje podstrek za napade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NA KOSOVU OBILI OSNOVNU ŠKOLU, PA HTELI DA JE ZAPALE! Kancelarija za KiM: Ovo je udar na naše najmlađe

Izvor: Blic, 11.Maj.2023

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su noćas nepoznate osobe obile školu, izdvojeno odelenje OŠ Desanka Maksimović u naselju Bosce, u opštini Kosovska Kamenica i pokušale da izazovu požar uz pomoć plinske boce.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.