NAKON NOVE ODLUKE: Evo kako ćemo ubuduće ulaziti na KOSOVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2020, 18:21

NAKON NOVE ODLUKE: Evo kako ćemo ubuduće ulaziti na KOSOVO

Odlukom nove tzv. kosovske vlade na čelu sa Avdulahom Hotijem da ukine mere reciprociteta uspostavljen je ponovo teretni saobraćaj a preko prelaza Jarinje iz Srbije je na tzv. Kosovo prvi kamion prijepoljskih registarskih oznaka ušao koji minut pre 14 časova.

Oni koji su nešto posle podneva ušli iz centralne Srbije na teritoriju tzv. Kosova kažu da je procedura da ostave podatke iz lične karte, tačnu adresu i broj telefona uz preporuku da narednih sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana provedu u samoizolaciji.

Nikakav papir o pravilima prema kojima se sprovodi samoizolacija nisu potpisali niti im je dato ništa slično, kao ni to ko će vršiti kontrolu i na koji način proveravati da li se pridržavaju preporuka.

Dok je jednima rečeno da bi u domovima trebalo da budu narednih nedelju dana, bračni par iz Devet Jugovića kod Prištine je dobio informaciju od kosovske policije da smeju da se kreću do prodavnice i do lekara ukoliko im to bude potrebno.

- Dao sam srpski ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu, a tražili su mi i tačnu adresu stanovanja na kojoj ću biti narednih sedam dana. Uputili su me na ambulantu gde su mi izmerili temperaturu. Nisu mu dali nikakav papir, ali su mi rekli da ne bi trebao da se udaljavam od kuće u narednih sedam dana - kaže sredovečni čovek iz Lapljeg Sela.

Za razliku od njega, momak i devojka iz Kraljeva su dobili samo usmeno obaveštenje da u narednih sedam dana ne bi trebalo da napuste teritoriju Kosova.

- Dali smo im lične karte i ništa nismo potpisali, a oni su nam samo rekli da ne bi trebalo da u narednih sedam do deset dana napustimo teritoriju tzv. Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Jarinje

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.