Mustafa poručlio Samoopredeljenju: Nema razgovora uz logiku svršenog čina

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2020, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa poručlio Samoopredeljenju: Nema razgovora uz logiku svršenog čina

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa je danas izjavio da se u razgovorima o koaliciji s pokretom Sanoopredeljenje ne može razgovarati uz logiku svršenog čina, za šta je optužio PS.

Mustafa u intervjuu za portal Koha.net rekao da u DSK smatraju prioritetom koaliciju sa PS, ali istovremeno nije dao da se nasluti da će odustati od zahteva za preuzimanje funkcije predsednika kosovske skupštine, koju sada obavlja poslanik PS, Glauk Konjufca.

Pismo koje je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dva dana dobio od Kurtija, u kojem on kategorički odbija da DSK-u preda funkciju predsednika Skupštine, Mustafa je ocenio kao "ideološki esej", a ne kao odgovor na njihov predlog.

Ističući da nisu programski bliski sa PS, ali moraju da donesu promene koje su građanima obećali, Mustafa kaže da su koaliciju smatrali prioritetom, a da, sem sa DPK, nisu imali, niti imaju "crvene linije" s drugim strankama.

Lider DSK da su od 26. decembra, kada je predsednik parlamenta izabran bez dogovora, bili su uvereni da se PS povukao od sporazuma i da su zato njihovi poslanici glasali za Konjufcu.

"Za nas kao DSK, tok pregovora je stao upravo pre 26. decembra. A DSK ne može da pregovara uz logik svršenog čina. Nismo u ratu; samo ratnom logikom se zauzima teritorija jedne zemlje, a onda dolazite da pregovarate o ostalim teritorijama, uz stav da ono što je zauzeto ostaje moje", kazao je Mustafa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mustafa: Sporazum zavisi od Samoopredeljenja

Izvor: Blic, 19.Jan.2020, 18:47

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je da je ta stranka posvećena postizanju sporazuma o vladajućoj koaliciji sa Pokretom Samoopredeljenje, ali i dodao da to zavisi pre svega od stranke koja je pobedila na izborima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.