Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Taksa da ostane na snazi dok Srbija ne promeni stavove i prekine blokadu Kosova

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je danas da taksa od 100 odsto na uvoz proizvoda iz Srbije i Bosne i Hercegovine treba da ostane na snazi dok, kako je rekao, Srbija ne promeni stav i ne prestane da blokira Kosovo.

On je za Radio slobodna Evropa ocenio da se dijalog sa Srbijom ne može voditi bez unutrašnjeg političkog konsenzusa, jer se, kako je rekao, radi o "zajedničkim interesima". On je dodao da te razgovore treba da vodi premijer Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u skladu sa odlukom Ustavnog suda.

Mustafa je odbacio navode da o kandidaturi za premijera Kosova, funkciji koju je obavljao od 2014. do 2017. godine, i dodao da će DSK pronaći osobu koja "najbolje može da radi taj posao".

Naveo je i da Demokratski savez Kosova želi da nastupi samostalno na budućim izborima, ali i dodao da to može da se promeni u zavisnosti od delovanja ostalih partija.

"Ne mogu da govorim sa kojom partijom bismo ušli u koaliciju, jer ćemo o tome raspravljati unutar partije, ali napravićemo koaliciju koja će moći dobro da upravlja Kosovom. Borićemo se protiv korupcije, kriminala, radićemo na napretku ekonomskog razvoja, evroatlantskih integracija i na procesu dijaloga koji je pred nama", kazao je Mustafa koji je u subotu po treći put za redom izabran za predsednika DSK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.