Mustafa: Samoopredeljenje dobro da razmotri ponudu DSK, ako odbije neće biti sastanaka sa Kurtijem

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2020, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Samoopredeljenje dobro da razmotri ponudu DSK, ako odbije neće biti sastanaka sa Kurtijem

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je da Samoopredeljenje treba dobro da razmotri poslednju ponudu DSK-a jer je veoma izbalanisirana i obezbeđuje da dva subjekta učestvuju jednako u najvišim predstavničkim telima i upravnim organima Kosova, prenose kosovski mediji.

"Ukoliko se ti uslovi ne obezbede, onda bi bilo neizvesno kako bi ta koalicija funkcionisala, čak i ako bi bila uspostavljena. Stoga, očekujemo da se naša ponuda uvaži, proceni i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dobije odgovor od Samoopredeljenja koji će nam omogućiti da uskoro napravimo koaliciju", istakao je Mustafa.

Kako prenosi Gazeta Ekspres, Mustafa je rekao da neće biti više sastanaka sa Kurtijem Samoopredeljenje odbije tu ponudu.

Mustafa je, kako prenosi Indeks Onlajn, rekao i da DSK ima posvećenost za postizanje vladajuće koalicije sa Samoopredeljenjem i da to zavisi od stranke koja je na izborima bila pobednička.

"DSK ima volju i posvećenost za postizanje koalicije na kojoj smo dugo radili. Završili smo vrlo važnu fazu rada na usklađivanju upravljačkog programa, u definisanju oblasti u kojima će upravljati koalicija DSK - Samoopredeljenje i manjinske stranke", rekao je Mustafa.

On je rekao da postoji nekoliko stvari za koje je bio ubeđen da će biti rešene i dogovorene na prvom ili drugom sastanku i da nije očekivao da će sve to potrajati toliko dugo.

Dodao je i da ceni da će se to razrešiti voljom stranke koja je na izborima izašla kao pobednik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.