Mustafa: Očekujem povratak Srba u institucije

Izvor: RTS, 12.Feb.2015, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Očekujem povratak Srba u institucije

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da očekuje povratak ministara i poslanika Srpske liste u institucije Kosova.
Isa Mustafa je agenciji Beta rekao da će u naredna dva dana razgovarati sa zamenikom premijera Branimirom Stojanovićem i ministrom za lokalnu samoupravu Ljubomirom Marićem.

Mustafa je naveo da će razgovarati i sa predsednikom Srpske liste Aleksandrom Jablanovićem, koga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je smenio sa funkcije ministra za povratak i zajednice, kako bi mogli da nastave rad - poslanici Srpske u Skupštini, a ministri u Vladi Kosova.
Mustafa je rekao i da je o učešću srpskih predstavnika u kosovskim institucijam razgovarao i sa premijerom Srbije Aleksanrdom Vučićem.
"Razgovarali smo o tome sa Aleksandrom Vučićem, ali ne kao temi razgovora koje smo imali u Briselu, nego na margini tih razgovora. Izneo sam gospodinu Vučića taj problem i mislim da ćemo na kraju imati Srpsku listu u Skupstini", rekao je premijer Kosova.
Izvor blizak Srpskoj listi rekao je danas agenciji Beta da ukoliko se sa predstavnicima albanskih stranaka ne nađe rešenje za nastalu situaciju, razmišlja se i o tome da srpski predstavnici u vladi Kosova - poslanici kao i gradonačelnici srpskih opština zamrznu rad i komunikaciju sa vlastima u Prištini.
Govoreći o pregovorima delegacija u Briselu, Mustafa je istakao da ima podršku većine u Skupštini za dijalog Beograda i Prištine.
"Mislim da imam podršku većine i mislim da je dijalog osnova i da je u okviru Ustava i postojećih zakona Kosova. Mislim da je to uspeh i to ne samo ovde nego uspeh i Vlade Srbije, jer pokušavamo zajedno da rešimo ta pitanja. Mi imamo interes da integrišemo taj severni deo Kosova. Ne samo da bude formalno integrisan nego u svim oblastima života", rekao je Mustafa.
U vezi Zakona o javnim preduzećima Mustafa je kazao da taj zakon ne predviđa da kombinat Trepča bude javno preduzeće, nego će biti donesen poseban zakon o "Trepči" koji će biti formulisan nakon strategije o razvoju tog kombinata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mustafa očekuje povratak Srpske u institucije Kosova

Izvor: Beta, 12.Feb.2015

PRIŠTINA, 12. februara 2015. (Beta) - Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je u četvrtak da očekuje povratak ministara i poslanika Srpske liste u institucije Kosova...Mustafa je agenciji Beta rekao da će u naredna dva dana razgovarati sa zamenikom premijera Branimirom Stojanovićem i ministrom za...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.