Izvor: BujanovackiGlas.info, 20.Nov.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Musliju: Etničko čišćenje Albanaca

Samit albanske dijaspore održava se u Tirani. Na Samitu je prisutno oko 600 predstavnika albanske dijaspore, a u radu učestvuju albanski premijer Edi Rama, kao i predsednik Kosova Hašim TačiBujanovac, Tirana, 20. novembar 2016-Na zapadu se trenutno nalazi oko 50.000 Albanaca iz Preševske doline, od čega 20.000 u Švajcarskoj. Razlozi za ovaj egzodus, masovnu migraciju su pritisak i diskriminatorska politika srpskog režima prema stanovnicima Preševske doline – rekao je Jonuz Musliju, >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, na Samitu albanske dijaspore koji se održava u Tirani.
Kako prenosi portal Presheva jone, Musliju je ovakav odnos prema Albancima u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa nazvao „etničkim čišćenjem“.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.