Murić odjavio Crnu Goru, pa izabrao Kosovo!

Izvor: Mondo, 27.Avg.2018, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murić odjavio Crnu Goru, pa izabrao Kosovo!

Arijanet Muirić, mladi golman Mančester sitija, koji je odigrao tri meča za mladu reprezentaciju Crne Gore, braniće za nacionalni tim takozvane države Kosovo.

Foto: Getty Images/Matthew Ashton

Murić (19) je nedavno postao drugi golman engleskog šampiona, koji ga je vratio sa pozajmice iz holandske Brede.

Koliko je mladi čuvar mreže talentovan, dokaz je upravo insistiranje jednog od najboljih trenera današnjice Pepa Gvardiole da ga vrati iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Brede nakon mesec dana.

Međutim, Crna Gora ga je izgubila!

Ovu informaciju potvrdio je Fudbalski savez Kosova.

"Veoma sam zadovoljan što je, nakon višemesečnih razgovora, moj sin Arijanet odlučio da igra za Kosovo", rekao je njegov otac Samir Murić i dodao: "Mi nismo izdali Crnu Goru, ali oni nisu pokazali želju da mu nađu mesto u A selekciji, tako da smo napravili pravi izbor. Mislim da Kosovo ima svetlu budućnost i da će Arijanet biti deo budućih uspeha.

Daroviti golman je rođen u Cirihu 7. novembra 1998. godine, a njegovi roditelji su rodom iz Rožaja. Prošao je mlađe kategorije lokalnog Ciriha, potom Grashopersa, da bi se 1. jula 2017. godine pridružio Mančester sitiji, sa kojim ima ugovor do 30. juna 2021.

Fudbalski savez Crne Gore je saznao za talentovanog golmana, selektor Mojaš Radonjić ga je pozvao za prijateljsku utakmici protiv Bosne i Hercegovine 5. septembra 2017, pa je tako 19-godišnji golman debitovao za "sokoliće". Fudbalski savez Kosova je, međutim, kontaktirao Murića i golman "građana" je odlučio da "odjavi" Crnu Goru i priključi se Kosovu.

S obzirom na to da još nije debitovao za A tim Crne Gore, nije imao nikakvih smetnji od UEFA da promeni nacionalne boje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Murić umesto Crne Gore izabrao Kosovo

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2018

Arijanet Murić, mladi golman Mančester sitija, koji je odigrao tri meča za mladu reprezentaciju Crne Gore, braniće za nacionalni tim Kosova, potvrdio je Fudbalski savez Kosova...Kako je navedeno na zvaničnom sajtu, neprekidni pokušaji Fadilja Vokrija, pokojnog predsednika saveza, i njegovog naslednika...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.