Murati: Izlaz iz začaranog kruga dijaloga

Izvor: B92, 29.Sep.2021, 23:56

Murati: Izlaz iz začaranog kruga dijaloga

Lider Pokreta za jedinstvo Valjon Murati izjavio je da Kosovo (ko god da je u vladi) treba da izađe iz začaranog kruga razgovora sa Srbijom.

"Kosovo (ko god da je u vladi) treba da izađe iz začaranog kruga razgovora sa Srbijom, samo o pitanjima Kosova, njihovom položaju na severu ili legitimnim odlukama vlade. Jedini izlaz iz začaranog kruga je pokretanje pitanja Albanaca na istočnom Kosovu, zasnovano na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << principu reciprociteta. Takođe, bavljenje parcijalnim pitanjima u dijalogu, ili tobože njihovo rešavanje, bio je pogrešan put od 2011. do danas", naveo je Murati u objavi na Fejsbuku.

Naglasio je da rešenje političkog problema između Kosova i Srbije zahteva mnogo političke hrabrosti i vizije za budućnost, i da postoje rešenja koja utiru put Kosovu u napretku i razvoju.

"Nažalost, i ova vlada je više zagovornik statusa kvo nego smelih rešenja. Pogrešio sam", zaključio je Murati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.