Moramo biti odlučni sa Srbima... Vojska tzv. Kosova je najpouzdanija institucija među vojskama

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 11:08

"Moramo biti odlučni sa Srbima... Vojska tzv. Kosova je najpouzdanija institucija među vojskama"

Priština -- Bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Kadri Kastrati izjavio je da vlast treba da napravi političku platformu za pitanje severa, prenosi Koha.

On ocenjuje da predsednica Vjosa Osmani treba da ima "ujedinjujuću ulogu", te da bi trebalo da pozove obe strane na sastanak "kako bi saznali šta treba da se uradi u vezi sa tim delom Kosova".

"Srbima je cilj velika Srbija. Cilj predsednika Vučića je bio da ovu teritoriju podeli i pripoji Srbiji. Moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti odlučni sa Srbima, imati nacionalnu politiku. Pitanje severa je nacionalno pitanje i moramo imati nacionalnu politiku", rekao ja Kastrati.

Takođe, smatra da tzv. Kosovo treba da predstavi nacionalnu strategiju međunarodnoj zajednici, kako bi oni imali jasnu predstavu kako da se postave.

"SAD nisu morale ovo da urade, vojska Kosova je najpouzdanija institucija među vojskama regiona, ali i sveta. Gde god da je bila, učinila je da se ponosimo, učestvovala je u dve mirovne operacije. SAD vrlo dobro znaju da je vojska Kosova u skladu sa najsavremenijim standardima. Trebalo je kazniti ljude koji su pogrešili, politiku, ali ne i najcenjeniju instituciju na Kosovu", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.