Izvor: JUGpress.com, 23.Avg.2022, 04:38

Molićaj: O sastanku u Briselu sve što znamo je od Vučića i srpskih medija

PRIŠTINA

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj kritikovao je premijera Kosova Aljbina Kurtija zbog, kako je rekao, nedostatka transparentnosti u pogledu dijaloga sa Srbijom. 

Istakao je i da kosovski premijer ne govori javno o dijalogu sa Srbijom i da se, sve što je poznato o sastanku održanom u Briselu, saznalo od srpskog predsednika Aleksandra Vučića i iz srpskih medija, prenosi RTK Kosovo.

“Zatvoreni dijalog. Ekskluzivni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dijalog. I to samo kod kosovske delegacije. Kako se desilo, šta je rečeno, a šta nije rečeno u dijalogu saznajemo iz medija u Srbiji, gde informacije prenosi Vučić. Onda nam kažu da smo pod uticajem ‘neprijateljskih medija’. Ne postoji izvor informacija, posebno odgovornost sa kosovske strane u vezi sa dijalogom”, napisao je Molićaj na Fejsbuku.

Predsednik Socijaldemokratske partije je naveo i da Kosovo nema viziju, plan, kao ni odobrene platforme i izveštavanja u Skupštini, ali ni dijalog sa civilnim društvom.

“Period od godinu i po dana, otkako je započeo dijalog sa Srbijom, predstavlja i vreme kada je počelo raspuštanje Skupštine i izgubljen značaj odgovornosti prema građanima”, dodao je Molićaj.

On je ocenio i da, kako je naveo, ‘bahata’ vlast ništa ne pruža.

“Nema čak ni simulacije transparentnosti. Kurti ćuti, Bisljimi ćuti. Zašto ćute? Postavlja se pitanje”, zaključio je Molićaj.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.