Moguće rešenje za carinske pečate

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće rešenje za carinske pečate

Šesta runda pregovora u dijalogu Beograda i Prištine mogla bi doneti rešenje o carinskim pečatima, ali neće biti razgovora o delovanju kosovskih carinika na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje, piše list Koha Ditore pozivajući se na zvaničnike Prištine.

U narednoj rundi razgovora predstavnika Prištine i Beograda moglo bi se naći rešenje o carinskim pečatima, ali ne i o delovanju kosovskih carinika na

administrativnim prelazima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Brnjak i Jarinje, piše danas prištinski

dnevnik Koha Ditore.

Visoki predstavnici vlade Kosova rekli su za list da pitanje delovanja kosovskih carinika na prelazima Jarinje i Brnjak ne može biti tema razgovora sa zvaničnicima Srbije.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je da je pitanje dijaloga odvojeno od pitanja unutrašnjeg organizovanja i vladavine

zakona na Kosovu.

Nova priznanja nezavisnosti Kosova stižu iz Afrike

Redžepi: Nedovoljna saradnja Euleksa i kosovske policije

Nerasvetljeni zločini nad Srbima na Kosovu

-Sa zvaničnim Beogradom neće se razgovarati o unutrašnjim pitanjima

Kosova. Mi ne razgovaramo o ustavno-pravnom poretku, teritoriji ili

statusu Kosova
- rekao je Kuči.

List podseća da je pre nekoliko dana šef delegacije Srbije za dijalog sa Kosovom Borislav Stefanović rekao da se ne može dozvoliti da Priština uspostavi svoje institucije na severu Kosova.

Nastavak dijaloga očekuje se 5. septembra, a pitanje carinskih pečata najavljuje se kao jedna od glavnih tema te runde pregovora.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Brnjak

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.