Moguća nova rezolucija o Kosovu

Izvor: S media, 31.Okt.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguća nova rezolucija o Kosovu

Zbog dopune materijala, sednica skupštine posvećena situaciji u pokrajini biće pomerena za dva dana. Vladajuća koalicija se dogovara kako će izgledati novi dokument koji će poslati u parlament.

Sednica Skupštine na kojoj će se razmatrati izveštaj Vlade Srbije o situaciji na Kosmetu neće se održati u sredu, kao što je prvobitno najavljeno, već dan ili dva kasnije. Razlog pomeranja je dopuna materijala koji će se naći pred poslanicima. O tome >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se vladajuća koalicija već dogovara.

Izveštaj o Kosovu prvo na Odboru, potom u parlamentu

Skupština nastavila rad, opozicija bojkot

Bogdanović: Skupština o Kosovu 2. novembra

Vlada, naime, osim izveštaja koji je već uputila, razmišlja da dostavi i zaključke o politici prema pokrajini, a nije isključeno ni da napiše novu rezoluciju o Kosovu.

Slavica Đukić-Dejanović, predsednica Skupštine Srbije, kaže za "Novosti" da će u utorak biti održana sednica Odbora za KiM, na kojoj će biti reči o izveštaju:

- Odbor može da odluči da izveštaj ide na plenum i u tom slučaju se o njemu neće glasati, već samo raspravljati. Druga mogućnost je da ovo telo zakonodavnog doma donese zaključke, pa da se potom o njima glasa na sednici Skupštine. Tek kada mi Odbor bude dostavio svoju odluku, zakazaću sednicu.

DEVETO GLASANJE?

Skup[tina Srbije do sada je usvojila osam rezolucija koje su posvećene Kosovu i Metohiji. Ukoliko se Vlada odluči da do kraja nedelje napiše novu, biće to prilika da poslanici po deveti put glasaju za dokument koji se bavi problemima u južnoj srpskoj pokrajini.

Ideja da se o izveštaju Vlade Srbije posvećenom situaciji na KiM samo raspravlja, a ne da se i glasa, nije se dopala opoziciji, koja je protekle nedelje zbog toga kritikovala vladajuću koaliciju.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović smatra da neko treba da snosi odgovornost za lošu politiku koja je formulisana pre nekoliko godina, kao i za deklaraciju koja je usvojena krajem jula. On zato dodaje da će LDP insistirati da se o izveštaju koji je Vlada poslala glasa na sednici Skupštine.

Dragan Todorović, zamenik predsednika SRS, kaže da će zaključci koje Vlada Srbije donese biti samo mrtvo slovo na papiru i još jedna farsa:

- Trenutna situacija na severu Kosova samo suštinski pokazuje jad i bedu vladajuće koalicije. Moramo imati u vidu da ni narod, a ni poslanici, ne znaju kakve je dogovore aktuelna vlast postigla sa međunarodnim institucijama poput Kforaa ili Euleksa.

Predsednica parlamenta će poziv da prisustvuje sednici posvećenoj izveštaju Vlade o problemima na Kosovu, kako je najavila, uputiti i predsedniku Borisu Tadiću.

(Novosti)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.