Miting Srba s Kosova na Trgu Republike

Izvor: Glas javnosti, 10.Maj.2013, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting Srba s Kosova na Trgu Republike

BEOGRAD - Na Trgu Republike u 12.44 uz intoniranje himne počeo je miting Srba sa Kosova pod nazivom "Ostajemo u Srbiji", u znak protivljenja sprovođenju sporazuma Beograda i Prištine.

Srbi sa severa KiM smatraju da ih briselski sporazum stavlja pod prištinsku vlast. Na Trgu se okupilo oko 1.000 ljudi, početak programa je kasnio, a preko razglasa se puštala pesma "Vidovdan". U tom delu grada nije zabeležena veća gužva.

Predstavnici Srba sa severa Kosova pozvali su građane >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da dođu na taj skup za koji kažu da će biti nestranački.

Na bini se, uz ostale, nalaze mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije koji je služio "liturgiju za upokojenje vlade i Skupštine". Mitingu prisustvuje i penzionisani episkop hercegovački Atanasije Jevtić koji je rekao: Premijer govori samo o zemaljskoj Srbiji. Tako je govorio i Đinđić. Mi znamo kako je, nažalost, završio".

Okupljeni na mitingu uzvikivali su Vučiću ustašo, a nosili su i transparnete na kojima je pisalo izdali su Kosovo.

Očigledno da mitingaši nisu upoznati sa činjenicom da su u Drugom svetskog ratu ustaše NDH porodici vicepremijera Aleksandra Vučića zapalile kuću i pobili pola familije.

Nedaleko od bine bio je i lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica, a na miting su došli i rok-muzičar Bora Đorđević, nekadašnji košarkaški reprezentativac i sadašnji potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, kao i profesor prava Kosta Čavoški. Okupljeni na Trgu Republike nose transparente na kojima, pored ostalog, piše "Srbija, pa sve ostalo", "Kosovo je Srbija", a preko centralnog beogradskog trga je razapeta i velika zastava na kojoj piše "Uvek sa vama - Banjaluka".

Kurir

Foto: Tanjug 

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.