Misija OEBS-a osuđuje ubistvo Olivera Ivanovica

Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija OEBS-a osuđuje ubistvo Olivera Ivanovica

PRIŠTINA

Šef Misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Jan Braathu, šokiran je i duboko ožalošćen vešću da je danas u Severnoj Mitrovici ubijen Oliver Ivanović.

„Bio je je jedan od najistaknutijih predstavnika kosovskih Srba skoro dve decenije. On je demonstrirao neumorno angažovanje u korist svoje zajednice i bio je veoma uvažen sagovornik na Kosovu“, rekao je ambasador Braathu.

„Ubistvo Olivera Ivanovića izaziva duboku uznemirenost“, dodao je on. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

„Tokom ovih godina imao sam privilegiju da ga lično poznajem i uvek sam se divio njegovom intelektu, staloženosti i posvećenosti. Videti da jedan političar može da bude hladnokrvno ubijen u 2018. na Kosovu razorna je pomisao. Na najstrožiji mogući način osuđujem ovaj gnusni čin i pozivam organe za sprovođenje zakona, ali i sve aktere, da učine sve što je moguće da se počinioci izvedu pred lice pravde. Ovo će biti veliki test za vladavinu prava na Kosovu“, dodao je ambasador Braathu.

Misija OEBS-a na Kosovu upućuje iskreno saučešće porodici, prijateljima i saradnicima gospodina Ivanovića.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

­EULEX snažno osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jan.2018

EULEX snažno osuđuje akt kriminalnog terora kojim je danas okončan život Olivera Ivanovića, navodi se u saopštenju EULEX Misije. Ubijen Oliver Ivanović, osude i šok na Kosovu “EULEX Misija poziva nadležne organe da sprovedu brzu i efikasnu akciju koja će dovesti do hapšenja počinioca...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.