Miroslav Ivanović: Porodica želi da zna ko je nalogodavac za ubistvo Olivera

Izvor: JUGpress.com, 20.Feb.2018, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miroslav Ivanović: Porodica želi da zna ko je nalogodavac za ubistvo Olivera

KOSOVSKA MITROVICA

Porodica nema direktne informacije o istrazi ubistva srpksog političara sa Kosova Olivera Ivanovića niti im se neko direktno obraćao da bi im, eventualno, preneo dokle se stiglo sa istragom, rekao je danas za FoNet brat ubijenog Olivera Miroslav Ivanović.

On je rekao da su članovi porodice bili pozvani da daju izjavu da li imaju nekakve infomacije o posednjim danima Olivera Ivanovića pred ubistvo.

“Nikakve povratne informacije nismo dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << o toku istrage”, rekoa je Ivanović koji je I dugogodišnji sudija Višeg suda u Koosvskoj Mitrovici.

“S obzirom i na posao kojim se bavim mislim da bilo i neozbiljno informisati nas o detaljima tih istraga, ali bi mogli makar da znamo kako procenjuju napredak u tom smislu da ima indicija, da li se može na nešto već ukazati. Bukvalno smo prinuđeni i osuđeni da informacije o svemu tome dobijamo iz nastupa pojedinih političara , koji nalaze , i ukoliko nalaze za shodno da o tome informišu javnost”, rekao je Ivanović.

Na pitanje kako njemu, kao dugogodišnjem sudiji, izgleda slučaj privođenja  pa puštanja dvojice policajaca Ivanović je rekao da je njima na teret stavljeno manipulisanje dokazima “ma šta jezički tumačeno to znači”.

“Po nekom obrazloženju  iz medija , radi se o tome da je jedan od ta dva policajca, koji su bili na licu mesta, podigao čauru i ,najverovatnije, tog momenta shvatio da to ne treba da radi i vratio je. Time je, eventualno, narušio mogućnost da se sa te čaure očitaju neki tragovi ili jedan deo tragova, i u tom smislu je njegova odgovornost”, objasnio je Ivanović.

On je dodao da je “protiv njih dvojice otvorena istraga, zvanično postupak nije okončan i on će se sigurno završiti i preispitivanjem njihovog učešća u celoj priči, da li uopšte postoji ili ne postoji, ali to je nešto što javnost ne zna. Ne znam ni ja niti bih mogao da komentarišem”.

Kaže da njemu “ne deluje da za sada tu ima nečeg ozbiljnog” I smatra da je “još rano donositei zaključke”.

Na konstataciju da su neki meidji objavili kako je kosovski tužilac rekao da je taj policajac stavio čauru u džep, Ivanović je rekao da je, prema informacijama koje su mediji objavili “on je uzeo čauru, primakao na jednu distancu da to pogleda i vratio na isto mesto”.

“Kada cenite sa aspekta nekog umišljaja, onda je to nešto sasvim drugo. Slažem se da je sassvim druga priča da je on to uzeo i stavio u džep, to bi bila namera koja vodi nečem drugom, međutim ja nemam informacije da je to tako bilo”, rekao je Ivanović.

Na pitanje kako tumači to što javnosti još uvek nije saopšteno ni kako je , zapravo, Oliver Ivanović ubijen I da li je ubica doša pešice ili automobilom o kome se više ne govori Ivanović je rekao da “u sebi ima ono profesionalno, ali i ono lično, kao brat ubijenog Olivera”.

“Sa te profesionalne strane ja prvi govorim o tome da bi meni istraga zaista bila neozbiljna ako bi nama, čak i vama, nešto otkrila. Prerano je da se detalji istrage i ono što se zna, iznose u javnost. To onda može ozbiljno da ugrožava istinu i da ugrožava konačan cilj, a ja sam, kao i cela porodica, zainteresovan da se nalogodavac otkrije”, rekao je Ivanović.

Dodao je I da “sebe umiruje”  da je porodica “više zainteresovana da, ako neko ozbiljno vodi istragu, na njemu je i da otkrije šta se iza svega toga desilo, šta je po sredi, nego da mi se sad, u ovoj fazi istrage, saopštava ili podnosi blo kakav izveštaj o tome šta i kako se otkrilo ili šta se događa”.

(Fotografije sa fejsbuk strane)

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.