Izvor: Njuz.net, 25.Okt.2017, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane generalu Lazareviću obezbedilo 2000 leševa za izvođenje praktične nastave

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 25. oktobar 2017, (Njuz) – Ministar odbrane Aleksandar Vulin obećava da će on i vlada učiniti sve kako bi pitomcima Vojne akademije obezbedili najbolje predavače i uslove za rad i da će, u tu svrhu, generalu Lazareviću nabaviti 2000 leševa za praktičnu nastavu. U ovom ministarstvu tvrde da je Lazarević časno nosio svoju uniformu i još časnije odslužio kaznu za počinjene ratne zločine tokom rata na Kosovu i da ne postoje prepreke za njegovo angažovanje na akademiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net <<
– Čujem dosta kritika zbog naše namere da generala Lazarevića angažujemo kao predavača na Vojnoj akademiji, ali takve zamerke dolaze od zlonamernih ljudi koji ne žele dobro našoj vojsci i Srbiji – odbacuje Vulin optužbe opozicije i nekih stranih diplomata. – Najlogičnije je da ratu i sanaciji terena pitomce uči čovek sa iskustvom, koji je u praksi pokazao da zna kako se to radi. Kako bismo generalu omogućili optimalne uslove za rad, obezbedićemo sva neopohodna nastavna sredstva pa i 2000 leševa koji će mu dosta značiti tokom praktične obuke – poručuje ministar.
Ministarstvo je već krenulo u realizaciju ovog ambicioznog plana i trenutno radi na raspisivanju tendera za nabavku neophodnih leševa.
– Naša vojska mora imati najbolje uslove za rad i obuku i zato ćemo insistirati da leševi budu vrhunskog kvaliteta. Tržište leševa je trenutno prilično zamrlo, ali verujem da naša vojna industrija može napraviti iskorak i obezbediti količine dovoljne za izvođenje nastave. Sredstva za ovu namenu su već obezbeđenja zahvaljujući vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću koji čini sve kako bi vojsci vratio dostojanstvo urušeno tokom bivše vlasti. Svi se nadamo da rata nikada više neće biti, ali se moramo pripremati kao da će nam sakrivanje leševa opet biti neophodno – zaključio je Vulin.
Bojan Savić
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.