Ministarstvo: Orkestrirana kampanja protiv sistema odbrane

Izvor: RTS, 29.Jan.2015, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Orkestrirana kampanja protiv sistema odbrane

Ministarstvo odbrane najoštrije osuđuje istupanje predstavnika Fonda za humanitarno pravo protiv načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića.
Tvrdnje o posedovanju navodnih dokumenata koji ukazuju na odgovornost načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića za zločine počinjene u selima Razala i Staro Čitakovo na Kosovu i Metohiji, u aprilu i maju 1999. godine, kada je komandovao 37. Motorizovanom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brigadom, doživljavaju se kao nastavak očigledne orkestrirane kampanje protiv sistema odbrane, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Kako se navodi u saopštenju, takvi javni istupi Fonda za humanitarno pravo ocenjuju se kao direktno narušavanje ugleda Srbije i njene Vojske. Ministar odbrane Bratislav Gašić pruža bezrezervnu podršku generalu Dikoviću, koji već godinama sa uspehom vodi Vojsku Srbije.
Da se radi o smišljenim napadima utoliko je jasnije jer je reč o istim tvrdnjama koje su javnosti predočavane i 2011. godine, kada je Ljubiša Diković imenovan za načelnika Generalštaba. Zbog takvih optužbi general Diković je 2012. godine podneo tužbu protiv Fonda za humanitarno pravo i Nataše Kandić, a proces je u toku, ističe se u saopštenju.
Fond za humanitarno pravo ponovo se poziva na navodna vojna i policijska dokumenta i izjave svedoka pred Međunarodnim krivičnim tribunalom u Hagu, ostajući do danas jedina institucija koja sa navedenim zločinima povezuje generala Dikovića.
To unosi opravdanu sumnju u stvarne namere i cilj ovakvih optužbi, koje je Ministarstvo odbrane oštro osudilo i 2011. godine, a to čini i danas, u uverenju da će javnost znati da odvoji neargumentovane optužbe od ugleda koji Vojska Srbije uživa kao institucija od najvišeg poverenja građana, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Vodi se kampanja protiv VS

Izvor: B92, 29.Jan.2015

Vidi se da se vodi kampanja protiv Vojske Srbije, da jedan deo političke javnosti i političara pokušava da sruši sve ono što je u Srbiji dobro, rekao je Vučić...Premijer Srbije Aleksandar Vučić je poručio da Srbiju neće uspeti da sruše...Vučić je rekao da se vidi nastavak kampanje protiv...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.