Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar finansija Kosova odbio primenu odluke o povećanju plata zvaničnicima

Ministar finansija Kosova Bedri Hamza je odbio da primeni odluku o povećanju plata visokim zvaničnicima vlade Kosova, saznaje portal gazetaexpress u Ministarstvu finansija. „Doneta je odluka.

Plate vladinim zvaničnicima će biti isplaćene bez povećanja. Odluka o njihovom povećanju će se još jednom razmatrati. Odluka o tome će biti objavljena sutra“, kazao je izvor portala.

Na povećanje plata je reagovala Agencija protiv korupcije (APK), koja je ocenila da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je to protivzakonita odluka i da su donošenjem te odluke ministri koji su za to glasali bili u sukobu interesa.

Istovremeno, ta odluka je, uz potpise 30 poslanika, dostavljena na ocenu zakonitosti Ustavnom sudu Kosova.

Vlada Kosova je u odgovoru na primedbe APK saopštila da nije bilo protivzakonite odluke kao i da nije došlo do sukoba interesa.

Vlada Kosova je tokom decembra donela odluku o povećanju plata premijeru, zamenicima premijera, ministrima, zamenicima ministara i savetnicima.

Premijeru Haradinaju je plata povećana sa 1.450 na 2.950 evra, zamenici premijera će dobijati 2.500 evra, dok će ministri primati od 2.000 evra mesečno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.