Miloš Jovanović: Vučić teško uvredio srpski narod

Izvor: RTS, 27.Jul.2018, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Jovanović: Vučić teško uvredio srpski narod

Predsednik DSS Miloš Jovanović tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "teško uvredio, ne samo svoje političke neistomišljenike, već i većinu rodoljubivog srpskog naroda", izjavom zagrebačkom "Globusu" da "svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno" i da njegovi politički oponenti "ili loše žele Srbiji ili su budale".
U saopštenju Jovanović ukazuje na to da Vučić "nije iskoristio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da govori o odnosima Srbije i Hrvatske, brojnim međusobno nerešenim pitanjima i o hrvatskoj sve izričitijoj antisrpskoj ustašoidnoj politici".
Prema oceni Jovanovića, "Kosovo i Metohija nisu izgubljeni sve dok neka vlast, spremna na izdaju državnih i nacionalnih interesa, to ne prihvati međunarodnim sporazumom".
Smatra da je Vučić pogazio predsedičku zakletvu, Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN), što naziva "sramotnim".
"Bezočno ubeđuje srpski narod da je Kosovo izgubljeno i da mora da mu se prizna nezavisnost, putem prihvatanja članstva u UN", zaključuje Jovanović.
Prethodno je DSS kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog izjave da u "Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN ne piše nigde Srbija, već SRJ", navodeći da je to prvi put da neki državni zvaničnik Republike Srbije relativizuje značaj Rezolucije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.