Milićević: Tvrdnje takozvanog ministarstva spoljnih poslova Kosova odraz su nemoći

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: Tvrdnje takozvanog ministarstva spoljnih poslova Kosova odraz su nemoći

Ocenio je da je "krajnje licemerno i nezamislivo da kriminalci i zločinci govore o falsifikovanju, mitu i kriminalnim aferama"

Potpredsednik Skupštine Srbije Ðorđe Milićević odbacio je danas kao neosnovane i odraz nemoći pred istinom i pravdom tvrdnje tzv. ministarstva spoljnih poslova prištinskih institucija da su falsifikovane note o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

- Usled sve manje podrške mentora, takozvane prištinske vlasti doživljavaju politički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krah na svakom koraku i polako gube kompas. Očigledno je da izjava da su ''note o povlačenju priznanja falsifikovane'' predstavlja odraz unutarpolitičkih prilika i da su u kontekstu predstojećih izbora na Kosovu i Metohiji. Ali jasno je i da predstavlja odraz nemoći jer gube borbu protiv istine i pravde - naveo je Milićević u izjavi za javnost.

On je ocenio da je "krajnje licemerno i nezamislivo da kriminalci i zločinci govore o falsifikovanju, mitu i kriminalnim aferama".

- Kada nemaju o čemu, oni govore o prošlosti. Krvnici imaju smelosti da govore o zločinima koje su počinili na prostoru Kosova i Metohije. Žrtve svih zločina i etničkog čišćenja su Srbi. Ko je proterao preko 230.000 Srba? Koliko ih danas živi na prostoru Kosova i Metohije, koliko njih ne može da se vrati svojim domovima - upitao je Milićević.

Potpredsednik srpskog parlamenta, inače visoki zvaničnik Socijalističke partije Srbije, dodao je da će bez obzira na protivljenje, laži i tužakanje Prištine kod svojih mentora, Srbija nastaviti svoju diplomatsku aktivnost.

- Istina i pravda su naše jedino oružje u borbi za odbranu nacionalnih interesa koje je doprinelo da sve više zemalja razmotri i povuče odluku o priznanju jednostrano proglašene države Kosovo... Srbija će doći do svog cilja, a to je da manje od pola država članica UN priznaje tu kvazi državu - istakao je Milićević.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.