Milićević: Haradinaj poslednji koji sme da traži izvinjenje

Izvor: Blic, 10.Jun.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: Haradinaj poslednji koji sme da traži izvinjenje

Srbija ostaje privržena miru i nama nisu potrebna izvinjenja, već utvrđivanje odgovornosti onih koji su činili zločine nad Srbima i drugim nealbancima na KiM, izjavio je danas šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Đorđe Milićević povodom izjave Ramuša Haradinaja da bi Srbija trebalo da zatraži izvinjenje.

Povodom tvrdnji Haradinaja da je Srbija "učinila zločine, genocid i stotine masakra na Kosovu" i da bi zato ona prethodno trebalo da zatraži izvinjenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milićević kaže da neko ko je optužen i koga nadležni organi i institucije Srbije potražuju za najteže ratne zločine počinjene nad civilima na KiM najmanje sme da zatraži i pomene bilo kakvo izvinjenje.

"I po ko zna koji put jasno želim da kažem da je interes Srbije istina", rekao je za Tanjug Milićević povodom izjave bivšeg komandanta OVK i kandidata za premijera Kosova Ramuša Haradinaja, kojeg Srbija potražuje zbog ratnih zločina nad civilima na KiM.

Milićević kaže da albanski političari sa KiM nastavljaju i dalje sa zapaljivom retorikom prema Srbima, zarad sticanja političkih poena.

"Te i takve izjave su veoma opasne i neodgovorne. One ne doprinose miru i stabilnosti, a posebno narušavaju dijalog i mirno rešavanje svih otvorenih pitanja na prostoru KiM", rekao je Milićević.

Srbija je, ističe, posvećena i jasno opredeljena nastavku dijaloga u Briselu, potpunom sprovođenju onoga što je do sada dogovoreno i očekuje i od EU i od Prištine da dogovoreno sprovedu, posebno formiranje ZSO.

"Ne mogu tu postojati dvostruki aršini. Nesprovođenje dogovorenog znači direktno narušavanje kredibiliteta EU, jer svi razgovori su vođeni pod okriljem Brisela", navodi Milićević.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Haradinaj poslednji koji treba da traži izvinjenje"

Izvor: B92, 10.Jun.2017

Srbija ostaje privržena miru i nama nisu potrebna izvinjenja, već utvrđivanje odgovornosti onih koji su činili zločine nad Srbima i drugim nealbancima na KiM...To je izjavio šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Đorđe Milićević povodom izjave Ramuša Haradinaja da bi Srbija trebalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.